Rețeta minunatelor brioșe cu aluat de culoarea catifelei roșii poate fi pregătită cu ușurință în orice bucătărie. Iar cei dragi se vor bucura maxim de așa bijuterii culinare.
Garnisite cu o cremă albă, au tot ce trebuie pentru a fi dăruite celor dragi, în semn de iubire. Crema poate fi preparată din ciocolată albă cu mascarpone. Dar, pentru a ușura munca, se poate opta pentru frișcă simplă. Important este să obținem acel duo de culori specifice iubirii: alb și roșu.
Urmăriți mai jos ingredientele și modul de preparare al rețetei de brioșe catifea roșie.
Red Velvet Cupcakes – Ingrediente
Pentru a prepara una dintre cele mai delicioase rețete de brioșe, îți spunem care sunt pașii de urmat. Desertul este unul spectaculos și merită să îl testezi cu ocazia Zilei Îndrăgostiților.
Descoperă mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara Red Velvet Cupcakes.
Pentru aluatul de brioșe:
- 4 ouă
- 400 gr făină
- 10 gr cacao
- 250 gr zahăr
- 250 gr iaurt
- 125 gr unt
- 125 ml ulei
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
- 3 picături de gel roșu sau colorant alimentar
Pentru cremă:
- 250 gr mascarpone
- 100 ml frișcă lichidă
- 200 gr ciocolată albă
- vanilie
- un praf de sare
Decor:
- firimituri de brioșe
Rețeta pentru Red Velvet Cupcakes – Mod de preparare
Cum se prepară blatul de brioșe catifea roșie
Începem prin a topi untul în uleiul încălzit și lăsăm amestecul să se tempereze. Apoi pornim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, folosind mixerul. Când devin spumoase și cristaline, adăugăm, treptat, zahărul. Batem albușurile cu zahăr până obținem o bezea fermă.
Amestecăm gălbenușurile cu untul topit în ulei și temperat bine. Adăugăm iaurtul și bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Apoi, încorporăm făina amestecată cu cacaua și praful de copt și cernute, în prealabil. La final, adăugăm colorantul alimentar și omogenizăm bine aluatul pentru brioșele roșii.
Tapetăm formele de brioșe cu hârtiuțe speciale. Ungem hârtiuțele cu puțin ulei la interior. Le umplem pentru 3/4 din capacitate cu aluatul pentru Red Velvet Cupcakes.
Coacem brioșele pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până trec testul scobitorii. Le lăsăm să se tempereze înainte de a le decora.
Cum se prepară cremă de mascarpone cu ciocolată albă pentru a decora Red Velvet Cupcakes
Punem frișca lichidă într-un vas, la foc mic. O lăsăm să se încălzească, dar fără a ajunge la punctul de fierbere. Stingem focul și adăugăm în vas, ciocolata albă ruptă în bucăți mici. Amestecăm intens până se topește ciocolata și compoziția este omogenă. Dăm compoziția la rece.
După răcire, introducem mixerul în compoziția de ciocolată albă. O mixăm până devine cremoasă și capătă volum. Adăugăm, treptat, mascarponele, un praf de sare și din nou omogenizăm compoziția.
Dăm crema de ciocolată albă cu mascarpone la rece pentru 30-40 de minute. Trebuie să devină ușor fermă înainte de a decora brioșele cu ea.
Cu ajutorul unui posh cu dui stelat, creăm aveline deasupra minunatelor Red Velvet Cupcakes. Presărăm deasupra firimituri dintr-o brioșă pentru a se vedea nuanța de catifea roșie.
Sunt perfecte pentru a le dărui celor dragi, de Valentine’s Day, de Dragobete, sau de Mărțișor.