Coroana Reginei Mame are în spate o poveste aparte. Aceasta conține o bijuterie rară, care a fost de-a lungul secolelor motiv de discuție între mai multe popoare. Diamantul Koh-i-Noor a fost amplasat pe coroana Reginei Alexandra la scurt timp după moartea reginei Victoria. Diamantul a fost ulterior transferat pe coroana Reginei Mary în anul 1911, iar în final a ajuns pe Coroana Reginei Elisabeta, Regina Mamă, în anul 1937.
Regina Consort Camilla ar putea purta o coroană în valoare de un milion de lire sterline
Regina Consort Camilla ar urma să poarte coroana Reginei Mame. Cu toate acestea, experții regali o sfătuiesc să nu accepte această propunere. Decizia de a purta coroana cu diamantul extrem de rar ar putea să stârnească un val de reacții politice în întreaga lume.
Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!
Regina Consort urmează să fie încoronată alături de soțul său, Regele Charles. Evenimentul este așteptat cu nerăbdare de oamenii din lumea întreagă. Acesta ar urma să aibă loc pe data de 6 mai 2023, scrie publicația Express.co.uk.
Pentru a nu declanșa neînțelegeri diplomatice, Camilla este sfătuită să refuze purtarea coroanei ce i-a aparținut Reginei Mame. Apropiații Casei Regale susțin că Regina Consort s-a sfătuit deja cu soțul său privind această decizie.
Mulți sunt de părere că Regina va refuza să poarte coroana Reginei Mame. Purtarea coroanei ar putea să readucă amintiri dureroase printre popoarele coloniale.
Regele Charles a fost deja avertizat cu privire la implicațiile diplomatice pe care le-ar pueta avea decizia de a alege coroana Reginei Mame pentru soția sa. Conform experților regali, o altă opțiune pentru Regina Consort ar fi să poarte coroana Reginei Adelaide din anul 1831.
În felul acesta Camilla va purta o coroană care i-a aparținut unei Regine Consort și va evita orice dispută politică. Coroana Reginei Adelaide conține diamante din colecția privată de bijuterii a Casei Regale.
Ce poveste ascunde coroana Reginei Mame
Coroana Reginei Mame este împodobită cu un diamant extrem de rar, Koh-i-Noor. Diamantul a fost vreme de secole motiv de dispută între popoare. Acesta face parte în prezent din colecția Bijuteriilor Coroanei Britanice. Se spune că diamantul aduce ghinion persoanelor de sex masculin.
Acesta este unul dintre motivele pentru care, de când a fost adus în Marea Britanie, diamantul s-a aflat mereu amplasat pe bijuteriile purtate de membrii de sex feminin. Diamantul a fost amplasat pentru prima dată pe o broșă care i-a aparținut Reginei Victoria.
După ce aceasta s-a stins din viață, diamantul a ajuns pe coroana Reginei Alexandra, soția lui Eduard al VII-lea. Diamantul superb a fost expus o vreme și la galeria Jewel House din Turnul Londrei. De-a lungul timpului s-a încercat revendicarea diamantului.
Guvernele Indiei, Iranului și Afganistanului au încercat să intre în posesia diamantului și să revendice dreptul de proprietate. Istoria diamantului ascunde lupte sângeroase care s-au dat pentru obținerea acestuia.