De notat că acest preparat definitoriu pentru bucătăria americană este ideal pentru o dietă keto, adică un regim alimentar bogat în grăsimi și scăzut în carbodrați. Dieta ketogenică implică reducerea drastică a aportului de carbohidrați. Astfel corpul arde mai eficient grăsimile pentru obținerea energiei necesare.
Rețetă de carne tocată de vită cu conopidă. O cină savuroasă low-carb
Pentru început, trebuie să tai conopida în bucăți foarte mici și să o dai la microunde timp de 5 minute pentru a se frăgezi.
Carnea tocată de vită și ceapa se gătesc în puțin unt, apoi se adaugă ingredientele aromate: puțină cremă de brânză, smântână groasă, ciorba de văcuță, pasta de tomate și pudra de usturoi, iar la final conopida tăiată.
Amestecul rezultat se gătește până când se evaporă lichidul și mâncarea se îngroașă. Deasupra pune mozzarella și cheddar și lasă-le să se topească natural, fără să dai preparatul din nou la cuptor. Vei obține un fel de mâncare cu arome senzaționale, cu multă textură și o consistență cremoasă, potrivit 30seconds.
Această rețetă reprezintă o cină completă pentru o dietă low-carb și o poți savura alături de o salată cu vinegretă de lămâie ca garnitură sau cu legume la abur, dacă acestea se numără printre preferatele tale.
Ingrediente
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Timp total: 30 minute
Porții: 4.
- 1/2 conopidă de mărime medie, tăiată în bucăți
- 1 lingură de unt
- 1 jumătate de kilogram de carne tocată de vită
- 1 ceapă tăiată
- 400 grame cremă de brânză
- 1/2 ceașcă frișcă groasă
- 1/2 ceașcă ciorbă de văcuță
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 lingură pudră de usturoi
- 1/2 ceașcă de brânză cheddar rasă
- 1/2 ceașcă de mozzarella rasă
- pătrunjel proaspăt tocat sau fulgi de pătrunjel.
Mod de preparare
Așază conopida tăiată și o jumătate de ceașcă de apă într-un bol la microunde. Acoperă cu un capac de plastic. Lasă la microunde timp de 5 minute. Scurge de apă și dă totul la o parte.
Lasă untul să se topească într-o tigaie. Adaugă carnea de vită și ceapa și gătește până când carnea se pătrunde, în jur de 5 minute.
Adaugă crema de brânză, smântâna groasă, ciorba de văcuță, pasta de tomate și pudra de usturoi. Asezonează generos cu sare și piper. Amestecă până când brânzeturile se topesc.
Adaugă conopida și amestecă totul până când prinde o crustă. Adaugă pătrunjelul proaspăt tocat sau fulgi de pătrunjel, după preferințe. Dă la fiert înăbușit, amestecând ocazional, până când se evaporă aproape tot lichidul și mâncarea se îngroașă, în jur de 8-10 minute.
Deasupra fă un topping cu cheddar și mozzarella. Lasă toppingul fără să amesteci, până când brânzeturile se topesc. Dacă iubești conopida, poți încerca și acest delicios sufleu de conopidă cu brânză.
Profil nutrițional pentru o porție
- Calorii: 326
- Grăsimi totale: 24 g
- Grăsimi saturate: 14.6 g
- Sodiu: 310 mg
- Total carbohidrați: 12.5 g
- Fibre dietetice: 3.3 g
- Zaharuri totale: 6.1 g
- Proteine: 17.2 g
- Vitamina D: 10 mcg
- Calciu: 155 mg
- Fier: 6 mg
- Potasiu: 666 mg.