Prima atestare a desertului datează încă din anul 794. Acest desert era destinat, în principal, luptătorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hrănitor care să le ofere sațietate pentru o perioadă lungă de timp, dar care să fie și ușor de transportat.
În Japonia Antică, mochi era un considerat un aliment sacru care se consuma pentru a avea sănătate și noroc.
Încearcă și tu rețeta acestui desert tradițional japonez, pe care ți-o oferim mai jos detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Rețetă de mochi – Ingrediente:
Pentru a prepara rețeta desertului tradițional japonez, ai nevoie de câteva ingrediente speciale, pe care le găsești în magazinele cu specific asiatic. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat și de ingrediente pentru umplutură, după cum poți observa în continuare.
Pentru aluat de orez:
- 200 gr făină de orez glutinos (mochiko)
- 100 gr de zahăr
- 180 ml de apă
- amidon de porumb sau făină de tapioca
- coloranți alimentari – opțional.
Pentru umplutură:
- pastă de fasole roșie (anko)
- fructe – opțional.