Mezelurile de casă poate nu sunt atât de aspectuoase precum cele din comerț, dar cu siguranță sunt mai sănătoase. Având controlul asupra ingredientelor pe care le adaugi în acestea, le poți prepara după propriul gust.
Poți folosi condimentele preferate, poți ajusta cantitățile ingredientelor după propriile preferințe. În plus, nu vei folosi conservanți sau alte elemente cu efecte neplăcute asupra organismului.
Această ruladă este absolut delicioasă și ușor de preparat. Conține doar câteva ingrediente și are o textură fină, cremoasă chiar.
Prepar-o și tu inspirându-te din rețeta pe care o găsești mai jos și-i vei cuceri pe cei dragi cu gustul ei.
Ruladă din carne tocată cu urdă și parmezan – Ingrediente
- 750 gr de carne tocată la alegere
- 350 gr de urdă proaspătă
- 150 gr de parmezan răzuit fin
- 1 linguriță de sare sau după gust
- 1 linguriță de piper proaspăt măcinat
- 250 gr de bacon feliat foarte subțire
- 75 ml de ulei
- 150 ml de vin alb.
Rețeta ruladei din carne tocată cu brânzeturi – Mod de preparare
Mai întâi, pregătește toate ingredientele. Trece carnea tocată prin mașina de tocat cu găuri mici de două ori, pentru a deveni cât mai fină. Poți folosi orice tip de carne dorești: de porc, vită, curcan sau pui, chiar și un amestec de cărnuri. Răzuiește și parmezanul foarte fin, iar urda sfărâm-o cu furculița.
Amestecă într-un bol toate aceste ingrediente, până când obții o compoziție omogenă. Adaugă sare și răstoarnă compoziția pe o folie sau un blat de lucru și modeleaz-o sub formă de rulou.
Așază feliile subțiri de bacon de-a lungul ruladei și presează-le bine să îmbrace rulada de jur împrejur. Apoi înfășoară rulada cu sfoară de bucătărie.
Descoperă și o rețetă de ruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat.
Cum rumenești delicioasa ruladă din carne tocată cu urdă și parmezan
Pune uleiul într-o tigaie mare, așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă rulada în uleiul înfierbântat și rumenește-o bine pe toate părțile.
Toarnă vinul alb peste ruladă și las-o la fiert pentru 5 minute, atât cât să se evapore alcoolul din el. Presară sare și piper peste ruladă, acoperă tigaia cu un capac și redu intensitatea focului la minim. Mai fierbe rulada pentru 30-40 de minute, timp în care o mai întorci de pe o parte pe cealaltă. Testează rulada, înfigând scobitoare în mijlocul ei.
Dacă iese lichid din ea după ce ai înțepat-o, continuă fierberea 5-6 minute. În ultimele minute de fierbere, taie și sforile de la ruladă pentru a se rumeni uniform și acolo unde au fost acestea.
Este important ca tigaia cu rulada să fie acoperită ermetic în timpul fierberii. Astfel lichidul din interior nu scade și te vei bucura și de un sos delicios pe care îl poți folosi la servit rulada sau la alte preparate.
Porționează frumos rulada doar după răcirea ei completă.
Dacă te numeri printre iubitorii aperitivelor cu ciuperci îți oferim o rețetă de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval, gustoasă și interesantă.