Este o ruladă foarte gustoasă și cu aspect spectaculos. Va colora frumos platoul cu aperitive festive. Spanacul din compoziția foii de ruladă va oferi acesteia o culoare verde, apetisantă. Iar în combinație cu crema de brânză albă și somonul portocaliu, va crea un spectacol de culori pe platoul de servire.
Rețeta nu necesită ingrediente complexe și nici timp îndelungat de preparare. Foaia de ruladă se prepară simplu, ca o foaie de pandișpan în care se adaugă puțin spanac pentru gust și culoare. Crema de brânză nu necesită mai mult de 5 minute de preparare. Deci ai toate motivele să pregătești și tu acest aperitiv delicios. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara această rețetă gustoasă.
Ruladă aperitiv cu spanac – Ingrediente
Ingredientele pentru acest spectaculos aperitiv se împart în două categorii: ingrediente pentru foaia de ruladă și cele pentru umplutură.
Ingrediente pentru foaie de ruladă cu spanac de 26×36 cm:
- 4 ouă medii
- 1/2 linguriță cu de sare
- 100 gr frunze de spanac
- 75 gr făină
- 1 linguriță cu praf de copt.
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 gr cremă de brânză
- 75 gr unt
- 75 gr smântână fermentată
- 1/2 linguriță cu sare
- 1 vârf de linguriță cu piper alb măcinat
- 250 gr file de somon afumat.
Rețetă de ruladă aperitiv cu spanac – Mod de preparare
Înainte de a începe prepararea aluatului pentru foaia de ruladă, ouăle trebuie aduse la temperatura camerei. Este necesar acest aspect pentru a obține o bezea persfectă din albușurile de ou.
Cum se prepară foaia de ruladă
Începe prin a opări frunzele de spanac în apă clocotită cu sare. Apoi scurge-le și transformă-le în pastă, cu ajutorul unui blender. Lasă pasta de spanac la răcit și ocupă-te de celelalte ingrediente. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și, cu ajutorul unui mixer, procesează-le până când obții o bezea fermă.
Amestecă gălbenușurile cu pasta de spanac răcită. Poți folosi și spanac congelat pe care îl lași la decongelat, îl scurgi bine de lichid și îl transformi în pastă.
Încorporează amestecul de gălbenușuri și spanac în bezeaua de albușuri. Amestecă ușor cele două compoziții, folosind o spatulă. Adaugă apoi făina cernută prin sită, împreună cu praful de copt.
Îmbracă cu hârtie de copt interiorul unei tăvi cu dimensiunile de aproximativ 26×36 cm. Întinde în tavă aluatul pentru foaia de ruladă cu spanac și nivelează-l bine la suprafață. Pune tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 15 minute la 180 de grade Celsius. Poți apela și la testul scobitorii pentru a te asigura că este coaptă.
Scoate tava din cuptor, las-o 5 minute pe masa de lucru, apoi rulează foaia cu tot cu hârtia de copt. Las-o rulată până când se răcește complet.
Cum pregătești crema de brânză pentru ruladă aperitiv cu spanac
Amestecă într-un bol untul moale cu crema de brânză. Adaugă smântâna, sarea și piperul și omogenizează bine compoziția. Pune compoziția la rece până când se răcește foaia de ruladă. Feliază și fileul de somon afumat în felii foarte subțiri.
Când foaia de ruladă este răcită, desfă-o cu grijă și întinde peste ea crema de brânză. Așază feliile de somon afumat deasupra și ruleză, desfăcând ușor și hârtia de copt de pe dosul foii de ruladă.
Împachetează rulada cu folie de prospețime și pune-o la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta.
Datorită untului din compoziție, crema va căpăta o consistență perfectă, iar tu vei putea secționa perfect rulada. Cu un cuțit cu lamă subțire porționează rulada aperitiv cu spanac în felii de aproximativ 1,5 cm grosime. Șterge lama cuțitului după fiecare tăietură. Așază feliile de ruladă frumos pe platou.
Vezi mai multe imagini în galeria foto!
O altă rețetă de aperitiv frumos colorat pe care ți-o recomandăm cu drag este rețeta de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.