Combinația de carne și ciuperci se știe că este una delicioasă, însă sosul de vin îi desăvârșește gustul. În plus, aspectul rulourilor secționate frumos, cucerește și privirile celor care își vor răsfăța papilele gustative cu acestea.
Prepară-le și tu și îi vei impresiona pe cei dragi cu o combinație delicioasă de ingrediente. Îți oferim în acest scop lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei.
Rulouri din carne de porc cu ciuperci – Ingrediente
Împarte lista de ingrediente în două părți pentru că ai două elemente de preparat: rulourile cu ciuperci și sosul de vin.
Pentru rulouri:
- 600 gr de cotlet de porc
- 500 gr de ciuperci champignon mai micuțe
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 3-4 linguri cu ulei de măsline
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1lingură de pesmet
- sare și piper după gust.
Pentru sosul de vin:
- 150 ml vin alb sec
- 200 ml apă sau supă de legume
- 1 linguriță de amidon alimentar
- sare și piper
- câteva frunze de pătrunjel tocat pentru decor.
Rulouri din carne de porc cu ciuperci – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru umplerea cotletelor, apoi carnea și la final sosul de vin. Descoperă aici și un articol cu patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.
Curăță ciupercile, iar pe cele mai mari taie-le în sferturi. Curăță ceapa și toac-o mărunt, la fel și usturoiul. Pune o tigaie cu ulei la încins și adaugă ciupercile, ceapa și usturoiul. Prepară-le până când sunt bine pătrunse. Adaugă sare și piper, după gust.
Transferă ciupercile întregi într-un alt vas, iar pe cele tocate cu ceapa și usturoiul scurge-le de grăsime, mai toacă-le puțin și amestecă-le cu pesmet. Adaugă și pătrunjel verde tocat. Aceasta va fi umplutura pentru rulouri.
Cum prepari rulourile umplute cu ciuperci, în sosul de vin
Feliază carnea în 6-8 felii, pe care le bați ușor cu ciocanul de șnițele. Presară sare și piper pe ambele părți ale feliilor de carne.
Adaugă compoziția de ciuperci peste feliile de carne și rulează-le. Prinde-le cu câte o scobitoare pentru a nu se desface.
Pune ulei într-o tigaie încăpătoare, lasă-l să se înfierbânte la foc de intensitate mai mare și rumenește rulourile pe toate părțile.
Apoi adaugă vinul și apa sau supa. Lasă amestecul să fiarbă puțin până când se mai evaporă din alcool. Apoi adaugă ciupercile întregi și acoperă tigaia cu un capac. Mai fierbe delicioasele rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb pentru 15 minute, la foc de intensitate medie.
Dizolvă amidolul în câteva linguri de apă rece sau de supă și adaugă-l în sosul de vin. Amestecă intens pentru omogenizarea sosului. Mai potrivește gustul cu sare și piper, doar dacă este necesar.
Servește rulourile cu sosul cald, decorat cu pătrunjel verde. Iar dacă dorești să înlocuiești carnea de porc, pieptul de pui este perfect pentru această combinație. Descoperă aici și o rețetă de pui cu smântână și ciuperci, așa cum o prepara bunica.