Reclamă

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

Dacă nu ai în recuzita ta culinară și forme pentru copt rulouri sau cornete, este timpul să-ți procuri un set. Poți coace cu ajutorul lor diferite aluaturi dulci sau sărate, cu umpluturi delicioase. Îți oferim o rețetă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, pe care cu siguranță o vei adora.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 3 februarie 2023, 6:55 / Actualizat: 6 februarie 2023, 7:41

Chiar dacă necesită mai mult timp pentru a rula aluatul pe formele de copt și umplerea acestuia, rezultatul final merită din plin tot efortul. Rulourile sunt delicioase și arată foarte bine, mai ales pe un platou cu prăjituri festive. Încearcă-le și tu pentru a te convinge, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare prezentate mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie – Ingrediente

Ai nevoie pentru această rețetă de câteva ingrediente necesare aluatului și alte câteva ingrediente pentru crema de vanilie.

Pentru aluat:

  • 200 gr de unt gras
  • 25 gr de zahăr
  • 1 ou
  • 5 gr de drojdie uscată
  • 250 ml de lapte
  • 550 gr de făină
  • 1-2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Pentru crema de vanilie:

  • 1 litru de lapte
  • 200 gr de zahăr
  • 4 ouă
  • 100 gr de amidon alimentar
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200 gr de unt gras.

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de frământare. Chiar dacă este un aluat cu drojdie, nu necesită decât un timp scurt pentru dospire.

Reclamă

Cum prepari aluatul

Încălzește laptele și diluează drojdia și zahărul în el.

Pune făina într-un bol, adaugă un praf de sare și creează un loc adânc la mijloc. Topește untul și lasă-l să se tempereze. Amestecă oul cu esența, până când se omogenizează albușul cu gălbenușul și pune-l la mijlocul făinii. Adaugă câte puțin din laptele amestecat cu drojdie și câte puțin din untul topit și amestecă intens toate ingredientele. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Așază-l pe un tocător de lemn și acoperă-l cu un bol de sticlă. Lasă-l la odihnit 15-20 de minute.

Descoperă și o rețetă de aluat foietaj preparat în casă.

Cum formezi și coci rulourile sau cornetele

Pregătește formele de copt cu aspect de conuri și unge-le cu puțin ulei. Pregătește și tava cuptorului în care pui hârtie de copt. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire. Secționează foaia de aluat în fâșii și rulează-le sub formă de spirală pe formele conice.

Pasul de rulare a fâșiilor de aluat pe formele de rulouri
Aluatul se secționează în fâșii care se rulează pe formele de copt / Rețetepentrutoategusturile.ro

Pune rulourile în tavă și coace-le pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă-le să se răcească, apoi le poți scoate de pe forme.

Coji de rulouri coapte, așezate una peste alta
Cojile se desfac mai ușor de pe formele de copt după răcire / Profimedia Images

Cum prepari crema pentru rulouri sau cornete cu cremă de vanilie

Amestecă ouăle cu zahărul și un praf de sare până când devin spumoase, iar granulele de zahăr nu se mai simt. Diluează amidonul cu 100 ml de lapte rece și adaugă-l peste compoziția de ouă. Restul de lapte adu-l la punctul de fierbere, apoi adaugă-l treptat peste compoziția de mai sus, amestecând energic pentru omogenizare.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Fierbe crema la foc de intensitate mică spre medie, amestecând intens, până când se îngroașă ca o budincă. Stinge focul, adaugă esența în cremă și omogenizeaz-o. Acoperă crema la contact cu folie de prospețime și las-o să se răcească.

Scoate untul de la frigider și lasă-l la temperatura camerei. Când crema este bine răcită, amestec-o cu untul moale, adăugat treptat.

Pune cremă într-un săculeț de decorat prăjituri, cu dui stelat în capăt. Cu ajutorul acestuia umple cojile de rulouri cu cremă de vanilie și așază-le pe platouri. Presară zahăr pudră peste ele și lasă-le la loc răcoros cel puțin 30 de minute, pentru a se frăgezi aluatul.

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie decorate cu zahăr pudră, în tavă
Rulourile se decorează cu zahăr pudră și se lasă 1-2 ore la loc răcoros / Profimedia Images

Poți umple rulourile și cu alte creme preferate. Îți oferim și o rețetă de cremă de cacao cu unt, perfectă pentru umplerea rulourilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×