Reclamă

Salată de icre cu ceapă, preparată în trei moduri

Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru un platou cu gustări sau unul cu aperitive festive, poți opta și pentru o delicioasă salată de icre cu ceapă.

Publicat: 7 februarie 2022, 6:27

Rețeta este foarte simplă, se prepară într-un timp scurt și conține puține ingrediente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salata de icre se poate servi pe felii de pâine prăjită, în diferite cupe de legume sau în boluri de aperitive. Poți prepara salata de icre în trei moduri, toate simple și la fel de rapide.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre cele mai simple rețete de aperitiv.

Salată de icre cu ceapă – Ingrediente

Cele trei moduri de preparare au în comun ingredientele de bază, la care se mai adaugă unul sau două ingrediente în plus.

Reclamă

Ingrediente pentru salată de icre simplă:

  • 200 gr icre de crap
  • 750 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml apă minerală
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare după gust
  • 1 ceapă albă, de mărime medie.

Ingrediente pentru salată de icre cu griș:

  • 200 gr icre de crap
  • 650 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apă minerală
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare după gust
  • 1 ceapă albă, de mărime medie
  • 20 gr griș + 200 ml apă.
Reclamă

Ingrediente pentru salată de icre cu franzelă:

  • 200 gr icre de crap
  • 650 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apă minerală
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare după gust
  • 1 ceapă albă, de mărime medie
  • miezul de la o felie de franzelă albă
  • 150 ml lapte.

Salată de icre cu ceapă – Mod de preparare

Modul de preparare al salatei de icre este relativ asemănător pentru toate cele trei variante. Îți recomandăm să ai în vedere că, pentru variantele de preparare cu griș și franzelă, ingredientele adiționale se adaugă de la început, odată cu icrele.

Cum prepari salata de icre

Pentru varianta simplă, pune icrele în bolul mixerului. Adaugă câte puțin ulei, ca în cazul rețetei de maioneză și amestecă intens, folosind treapta superioară a mixerului. Când compoziția începe să capete consistență, adaugă puțin suc de lămâie și puțină apă minerală. Apoi continuă să adaugi ulei în timp ce mixezi energic. Repetă din nou procedeul cu sucul de lămâie și apa minerală și spre finalul procesului de preparare.

Cum prepari salată de icre cu ceapă și griș

Pune 200 ml de apă într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă grișul în timp ce amesteci intens cu o spatulă. Fierbe grișul până când absoarbe toată apa și devine cremos. Acoperă-l cu folie de prospețime și pune-l la rece.

Când grișul s-a răcit, ia două linguri din el și amestecă-le cu icrele în bolul mixerului. Pornește mixerul și amestecă ingredientele în timp ce torni câte puțin ulei. Pe parcurs, mai adaugă din griș, doar dacă dorești să diminuezi gustul intens al icrelor. Adaugă, ca și la modul anterior, câte puțin suc de lămâie și apă minerală.

La final, adaugă ceapa tocată fin și potrivește cu sare gustul salatei.

Cum prepari salată de icre cu ceapă și franzelă albă

Îndepărtează coaja de la felia de franzelă și pune miezul într-un bol. Adaugă laptele peste acesta. Când laptele este absorbit, stoarce bine miezul de franzelă presându-l în mâini sau într-o sită.

Pune miezul de pâine bine scurs în bolul mixerului și amestecă-l cu icrele. Toarnă treptat uleiul, în timp ce amesteci intens ingredientele. Repetă procedeul cu sucul de lămâie și apa minerală.

Adaugă ceapa tocată, la final de preparare și pune salata de icre la rece.

Poți servi salata de icre pe felii de pâine prăjită. Poți decora salata cu felii de roșii și verdeață pentru un plus de culoare și prospețime.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Porții de salată de icre cu ceapă, pe felii de pâine prăjite, cu roșii și verdeață
Salata de icre se poate decora cu felii de roșii și verdeață pentru un plus de culoare și prospețime. / Profimedia Images

Tot pentru completarea platoului cu aperitive, îți mai oferim o rețetă de salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală, denumită Mutabal.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Biscuiți din fulgi de ovăz
Sănătate
Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. E recomandat să-l consumi și tu
Cu multitudinea de informații despre nutriție pe care o regăsim peste tot, cu siguranță și tu te-ai întrebat care e cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. Răspunsul este simplu și are...
2
O femeie care merge pe o potecă de munte
Horoscop
Singurătatea se termină pentru aceste trei zodii pe 3 octombrie 2024. Nativii care pot vedea luminița de la capătul tunelului
În perioada care urmează astrologia are parte de tranzite cosmice importante, care vor avea un impact mare în zona sentimentelor și emoțiilor. Cu această ocazie, singurătatea se termină pentru aceste trei zodii pe 3...
3
Pastă de sardine în bol și în linguriță, alături de crackers și pătrunjel verde
Rețete
Pastă de sardine. Rețetă de gustare rapidă și hrănitoare
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un platou cu gustări rapide și hrănitoare, poți încerca rețeta de pastă de sardine. Este una dintre acele rețete despre care se spune că sunt, pe...
4
persoană care stă la birou și scrie în chineză pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care atrag noroc și iubire în luna octombrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Nativii primesc un mesaj important din partea astrelor în perioada ce urmează. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care atrag noroc și iubire în luna octombrie 2024 și vezi dacă te numeri printre...
5
Cremă de fistic în bol de sticlă și pe felie de pâine, alături de un borcan cu fistic
Rețete
Cremă de fistic făcută în casă. Rețetă simplă și ușoară
Dacă adori fisticul, rețeta de cremă de fistic te va cuceri atât din punct de vedere al gustului, cât și al texturii și culorii apetisante. Se prepară simplu și ușor din ingrediente puține și...
PARTENERI
×