Reclamă

Salată de icre cu ceapă, preparată în trei moduri

Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru un platou cu gustări sau unul cu aperitive festive, poți opta și pentru o delicioasă salată de icre cu ceapă.

Publicat: 7 februarie 2022, 6:27

Rețeta este foarte simplă, se prepară într-un timp scurt și conține puține ingrediente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salata de icre se poate servi pe felii de pâine prăjită, în diferite cupe de legume sau în boluri de aperitive. Poți prepara salata de icre în trei moduri, toate simple și la fel de rapide.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre cele mai simple rețete de aperitiv.

Salată de icre cu ceapă – Ingrediente

Cele trei moduri de preparare au în comun ingredientele de bază, la care se mai adaugă unul sau două ingrediente în plus.

Reclamă

Ingrediente pentru salată de icre simplă:

  • 200 gr icre de crap
  • 750 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml apă minerală
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare după gust
  • 1 ceapă albă, de mărime medie.

Ingrediente pentru salată de icre cu griș:

  • 200 gr icre de crap
  • 650 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apă minerală
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare după gust
  • 1 ceapă albă, de mărime medie
  • 20 gr griș + 200 ml apă.
Reclamă

Ingrediente pentru salată de icre cu franzelă:

  • 200 gr icre de crap
  • 650 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apă minerală
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare după gust
  • 1 ceapă albă, de mărime medie
  • miezul de la o felie de franzelă albă
  • 150 ml lapte.

Salată de icre cu ceapă – Mod de preparare

Modul de preparare al salatei de icre este relativ asemănător pentru toate cele trei variante. Îți recomandăm să ai în vedere că, pentru variantele de preparare cu griș și franzelă, ingredientele adiționale se adaugă de la început, odată cu icrele.

Cum prepari salata de icre

Pentru varianta simplă, pune icrele în bolul mixerului. Adaugă câte puțin ulei, ca în cazul rețetei de maioneză și amestecă intens, folosind treapta superioară a mixerului. Când compoziția începe să capete consistență, adaugă puțin suc de lămâie și puțină apă minerală. Apoi continuă să adaugi ulei în timp ce mixezi energic. Repetă din nou procedeul cu sucul de lămâie și apa minerală și spre finalul procesului de preparare.

Cum prepari salată de icre cu ceapă și griș

Pune 200 ml de apă într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă grișul în timp ce amesteci intens cu o spatulă. Fierbe grișul până când absoarbe toată apa și devine cremos. Acoperă-l cu folie de prospețime și pune-l la rece.

Când grișul s-a răcit, ia două linguri din el și amestecă-le cu icrele în bolul mixerului. Pornește mixerul și amestecă ingredientele în timp ce torni câte puțin ulei. Pe parcurs, mai adaugă din griș, doar dacă dorești să diminuezi gustul intens al icrelor. Adaugă, ca și la modul anterior, câte puțin suc de lămâie și apă minerală.

La final, adaugă ceapa tocată fin și potrivește cu sare gustul salatei.

Cum prepari salată de icre cu ceapă și franzelă albă

Îndepărtează coaja de la felia de franzelă și pune miezul într-un bol. Adaugă laptele peste acesta. Când laptele este absorbit, stoarce bine miezul de franzelă presându-l în mâini sau într-o sită.

Pune miezul de pâine bine scurs în bolul mixerului și amestecă-l cu icrele. Toarnă treptat uleiul, în timp ce amesteci intens ingredientele. Repetă procedeul cu sucul de lămâie și apa minerală.

Adaugă ceapa tocată, la final de preparare și pune salata de icre la rece.

Poți servi salata de icre pe felii de pâine prăjită. Poți decora salata cu felii de roșii și verdeață pentru un plus de culoare și prospețime.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Porții de salată de icre cu ceapă, pe felii de pâine prăjite, cu roșii și verdeață
Salata de icre se poate decora cu felii de roșii și verdeață pentru un plus de culoare și prospețime. / Profimedia Images

Tot pentru completarea platoului cu aperitive, îți mai oferim o rețetă de salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală, denumită Mutabal.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×