Această tartă cu sparanghel este gustoasă și spectaculoasă. În plus, cucerește imediat atât papilele gustative, cât și privirile.
Nu necesită tehnici complexe de preparare și nici foarte multe ingrediente. Poate fi servită atât caldă, cât și rece, la mic dejun, la cină sau ca gustare la birou.
Nu ezita să o prepari și tu, inspirându-te din rețeta pe care ți-o prezentăm mai jos, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Tartă cu sparanghel în șuncă afumată – Ingrediente
Ca pentru oricare altă rețetă de tartă, ai nevoie de două tipuri de ingrediente: pentru aluat și umplutură.
Pentru aluat în tavă cu diametrul de 30 cm:
- 375 gr făină
- 150 ml apă caldă
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de sare
- 5 gr praf de copt.
Pentru umplutură:
- 350 gr de sparanghel verde
- 350 gr de șuncă afumată
- 3 ouă de mărime medie
- 200 gr de brânză tartinabilă
- 100 gr de mozzarella răzuită
- 50 gr de parmezan răzuit
- sare si piper după gust
- frunze uscate de busuioc și oregano
- câteva roșii cherry.
Tartă cu sparanghel în șuncă afumată – Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului fraged pentru crusta de tartă, care necesită un timp de frământare și un timp de relaxare la rece. Între timp, poți pregăti și ingredientele pentru umplutură.
Cum prepari aluat fraged pentru tartă sărată
Pune făina într-un vas, dar nu înainte de a o trece prin sită. Amestec-o cu sarea și praful de copt. Formează un loc adânc în mijlocul făinii din vas și adaugă acolo uleiul, împreună cu o parte din apa caldă. Amestecă bine ingredientele din adâncitură cu făina din vas, turnând treptat și restul de apă caldă.
Frământă aluatul până când devine compact, acoperă-l cu o folie de prospețime și lasă-l la odihnit timp de 20 de minute. Descoperă și o rețetă de mini tarte cu brânză și ardei.
Pentru pregătirea umpluturii, mai întâi curăță sparanghelul de partea lemnoasă. Feliază foarte subțire șunca afumată, dacă nu ai achiziționat-o direct feliată. Înfășoară fiecare fir de sparanghel în câte o felie subțire de șuncă.
Într-un bol, amestecă toate brânzeturile și adaugă ouăle peste ele. Adăugă și frunze uscate și sfărâmate de busuioc și oregano și omogenizează bine compoziția. Taie roșiile cherry în jumătăți.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite și aluatul relaxat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum montezi în tavă și coci delicioasa tartă cu sparanghel în șuncă afumată
Unge interiorul formei de tartă cu unt. Întinde aluatul într-o foaie circulară, transfer-o în interiorul formei de copt și modeleaz-o uniform la baza acesteia și pe laterale. Cu o furculiță, înțeapă aluatul la bază din loc în loc.
Pune peste aluat amestecul de brânzeturi și condimente și nivelează-l uniform. Apoi, așază deasupra sparanghelul înfășurat în feliile de șuncă. Presează-le ușor în interiorul compoziției de brânză. Adaugă din loc în loc și jumătățile de roșii cherry.
Pune tava la cuptor și coace delicioasa tartă cu sparanghel în șuncă afumată și brânzeturi cu roșii cherry pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Las-o să se tempereze înainte de a o porționa.
Dacă îți plac astfel de tarte sărate, pentru data viitoare pune pe listă și o rețetă de tartă cu legume și brânză.