Tartele aperitiv sunt perfecte pentru a-ți încânta familia sau musafirii cu gustări delicioase. Se prepară destul de ușor și poți folosi legumele preferate.
Poți lăsa imaginația să zburde, creând aspecte deosebite din legume de diferite culori. Vei obține un spectacol de savoare și culoare pe un platou cu aperitive.
Aluatul tartei îl poți prepara în casă sau poți apela la aluaturile clasice din comerț. Noi îți oferim mai jos rețeta tartei cu aluat preparat în casă.
Tartă cu legume și brânză – Ingrediente
Tarta se compune din trei tipuri de ingrediente, toate simple și la îndemână. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat, pentru umplutura de brânză și decorul din legume.
Pentru aluat de tartă:
- 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
- 200 gr făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 2 linguri de apă rece.
Pentru umplutura de brânză și legume:
- 250 gr brânză telemea, sărată
- 250 gr brânză proaspătă, de vaci
- 150 gr cremă de brânză
- 150 gr smântână acră
- 2 ouă de mărime medie
- 1 ceapă roșie
- 1 radei capia, roșu
- 5-6 roșii cherry
- 5-6 buchețele de broccoli
- 4-5 frunze de busuioc verde
- 1/4 linguriță cu oregano uscat.
Rețetă de tartă cu legume și brânză – Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului de tartă deoarece necesită un timp de relaxare la rece, înainte de a-l folosi.
Cum prepari aluat de tartă aperitiv
Într-un bol de frământare, trece făina prin sită și amestec-o cu un praf de sare. Scoate untul de la rece, taie-l în cuburi mai mici și adaugă-l în bol. Adaugă și oul. Cu ajutorul mixerului sau cu vârfurile degetelor, amestecă rapid toate ingredientele. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios. Adaugă 1-2 linguri de apă rece pentru a potrivi textura aluatului.
Împachetează aluatul pentru tartă aperitiv în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Între timp, ocupă-te de ingredientele pentru umplutura tartei sărate.
Într-un bol, amestecă cele trei tipuri de brânză cu smântâna și ouăle, până la omogenizare. Adaugă frunze de busuioc rupte și oregano uscat pentru te bucura de arome deosebite.
Curăță ceapa roșie și tai-o în rondele. Buchețelele de broccoli fierbe-le în apă cu sare pentru 5 minute. Taie roșiile cherry în jumătăți, iar ardeiul în rondele.
Cum montezi și coci delicioasa tartă cu legume și brânză
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și întinde-l într-o foaie circulară, pe masa presărată cu făină. Unge cu puțin unt o formă de tartă cu diametrul de 30-32 cm. Așază aluatul în formă și modelează-l frumos și pe laterale. Cu o furculiță, înțeapă-l din loc în loc, la baza formei. Apoi întinde în interiorul lui compoziția de brânză. Așază legumele după propria inspirație și presează-le ușor în interiorul compoziției de brânză.
Apoi coace tarta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească înainte de a o porționa, pentru a nu se deforma compoziția de brânză cu legume.
Și dacă îți plac tartele aperitiv, îți recomandăm pentru data viitoare o rețetă de quiche cu somon și praz, sub crustă din piure de cartofi.