Trăim în era vitezei și fiecare minut contează. Din acest motiv, dar și din altele, doamnele și domnișoarele de pe tot mapamondul au îmbrățișat machiajul minimalist. Astfel, multe aleg să își aplice doar o cremă cu protecție solară, balsam de buze și să își pună gene false. Acestea din urmă reprezintă o modalitate rapidă și ușoară ca să fie evidențiați ochii. Despre ei se spune că sunt ferestre pentru suflet, așa că au o mare importanță.
Cele mai populare tipuri de gene false
Potrivit specialiștilor în beauty există două categorii de gene false care pot fi puse ori de câte ori îți dorești un look desăvârșit: cele individuale și cele care au bandă. Genele false din prima categorie se împart în: gene false cu smocuri și gene false fir cu fir, cunoscute și drept gene false extensii.
Genele false cu bandă sunt de cinci tipuri, respectiv:
- gene false cu păr natural;
- gene false cu păr de nurcă (mink lashes);
- gene false magnetice;
- gene false 2D;
- gene false 3D.
Indiferent de frumusețea și personalitatea pe care le ai, cu siguranță unul dintre aceste tipuri de gene se potrivește stiului tău. Un lucru este însă clar: aplicarea lor necesită timp, însă, la un calcul rapid, procesul nu îți răpește mai multe minute decât dacă ai fi nevoită să te machiezi zilnic.
Dacă alegi să îți pui gene false cu bandă, vei avea un volum intens. Un cunoscut artist în make-up din New York a făcut recomandări despre procesul de aplicare a acestora în cadrul unui interviu oferit pentru publicația Allure.
„Începe întotdeauna prin măsurarea genelor tale până la linia acestora. Multe dintre aceste benzi sunt mai lungi decât spațiul ochilor oamenilor. Așa că este întotdeauna bine să măsori și să tăi în consecință”, a explicat Tommy Napoli pentru Allure.
Ulterior, trebuie să aplici un strat subțire de lipici și un strat mai gros pe colțurile interioare și exterioare ale benzii genelor. După ce aștepți câteva secunde ca să se usuce puțin adezivul și, desigur, să devină lipicios, poți să pui genele false peste rădăcina genelor tale.
Gene false individuale
Lash-artiștii mai numesc acest tip de gene false drept gene fir cu fir. Ele au lungimi diferite și sunt atașate una câte una de un specialist în beauty până când linia geneloreste plină. Tocmai din acest motiv, procesul de aplicare este unul mai dificil și durează între o oră și jumătate și trei ore.
Folosind pensete pentru extensii gene, lash-artistul va înmuia în lipiciul special capătul fiecărei extensii. Imediat, îl va aplica pe genele naturale. Desigur, va face asta de la o anumită distanță de pleoapă, fără ca aceasta să fie atinsă. Genele false individuale sunt printre cele mai cerute de doamnele și domnișoarele din întreaga lume, pentru că oferă un aspect personalizat.
Gene false cu bandă
În cazul în care ești alergică la substanțele pe care le conține lipiciul pentru genele false sau ai ochii extrem de sensibili, poți opta pentru genele false cu bandă. Acestea sunt cel mai ușor de aplicat și nu este nevoie să mergi la un salon sau la un specialist în beauty ca să ți le aplici. Ele sunt create din păr uman și oferă persoanei care le poartă o apariție glamour.
Spre deosebire de genele individuale, genele false cu bandă nu rezistă la fel de mult. Cele dintâi rămân atașate timp de peste două luni, însă, lash-artiștii recomandă ca întreținerea să se facă la o lună și jumătate. Pe de altă parte, genele false cu bandă pot fi purtate doar câteva zile.
Gene false magnetice
Câteva zile sau doar una pot fi folosite și genele false magnetice. Acestea au două părți, iar la baza lor sunt sunt atașați magneții. Atunci când vrei să le aplici, pui o parte deasupra genelor, iar cealaltă, dedesubt. Astfel, ele se vor vor fi magnetiza.
Descoperă cum să alegi cele mai potrivite gene false, în funcție de forma ochilor. Experții în beauty au oferit sfaturi prețioase legat de acest subiect.
Cum se aplică corect genele false, astfel încât să reziste ore întregi
Aplicarea genelor false este considerată o artă în domeniul beauty. Iar dacă îți dorești să reziste ore întregi, lash-artiștii au făcut câteva recomandări. Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când îți pui singură gene false este să măsori banda pe care sunt genele false ca să nu fie mai lungă decât pleoapa ta. Acest lucru se face astfel: așezi banda începând din colțul intern al ochiului până spre colțul extern. În cazul în care banda pe care sunt genele false este depășește colțul extern al ochiului tău, atunci, acea bucată trebuie tăiată cu o foarfecă. Nu face asta atunci când banda este aplicată pe pleoapă.
Un alt pas important este aplicarea unui strat subțire de lipici pe toată suprafața benzii, nu și pe firele de păr. După ce aștepți 30 de secunde pentru ca adezivul să își schimbe textura, poți începe operațiunea de aplicare. Evident, pui banda începând din colțul intern al ochiului, chiar din zona în care cresc primele gene naturale. Banda pe care sunt genele false se aplică cât mai aproape de linia genelor naturale. Dacă lași spațiu, rezultatul va fi unul inestetic. La final, verifică să vezi dacă geana s-a lipit și în colțuri, potrivit jurnaliștilor de la Byrdie.
Toți acești pași trebuie să îi repeți și când aplici a doua bandă cu gene false. Genele magnetice sunt mult mai ușor de aplicat spre deosebire de cele cu bandă, așa cum ai aflat în rândurile de mai sus.