De la furnizarea de nutrienți importanți, cum ar fi fibrele alimentare, antioxidanți, fitonutrienți și vitamine și mineral, legumele oferă o mulțime de compuși benefici. Cercetările arată că o dietă bogată în legume scade riscul de afecțiuni de sănătate.
Top 10 cele mai sănătoase legume pe care le poți consuma
În ciuda beneficiilor lor, mai puțin de 10% din americani consumă porțiile recomandate de legume pe zi. Dieteticienii au stabilit un top cu cele mai bogate legume pe care să le consumi în sezonul rece. Acestea pot fi incluse într-o mulțime de rețete sănătoase.
Anghinare
Deși ar putea părea intimidantă pe piață, anghinara este bogată în nutrienți.
Anginara se numără printre legumele cu cele mai multe fibre, ambalând 5 grame de umplutură într-o porție de ½ cană de anghinare fierte. În plus, cercetările arată că fibrele pot ajuta la pierderea în greutate.
Sfeclă
Sfecla se numără și ea în top 10 cele mai sănătoase legume pe care le poți consuma. Sfecla este bogată în fibre și antioxidanți.
Sfecla oferă o serie de beneficii pentru sănătate. În timp ce sfecla vine într-o culoare aprinsă, aceasta oferă o mulțime de fitonutrienți importanți care ajută la reducerea inflamației prin neutralizarea radicalilor liberi cu acțiune antioxidantă.
Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles est bogată în fibre și are un conținut scăzut de calorii. O porție de varză de Bruxelles conține aproximativ 65 de calorii, scrie EatThis.
Această legumă conține glucozinolat, care poate ajuta la reducerea riscului de inflamație în organism, spun specialiștii.
Morcovi
Morcovii au o mulțime de beneficii pentru organism. Aceste legume sunt versatile și se găsesc pe tot parcursul anului în piețe sau în supermarket. Morcovul este o legumă accesibilă și ușor de integrat în rețete delicioase. Morcovii au un conținut scăzut de calorii și reprezintă o sursă minunată de fibre, spunspeciașiștii.
Edamame
Edamamele sunt bogate în fibre și în proteine vegetale. O cană de edamame conține 8 grame de fibre. Fibrele te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp, iar în acest fel poți pierde în greutate. Cercetările arată că alimentele bogate în fibre și potasiu, cum ar fi edamamele, ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Salata
Salata reprezintă un element de bază în multe bucătării din întreaga lume. Acesta este săracă în calorii, dar bogată în fibre. Integrarea salatei în rețetele tale te poate ajuta și la creșterea aportului de vitamina C. În plus, dacă ești la dietă, atunci salata te va ajut să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.
Mazăre
Mazărea este o altă legumă care nu ar trbeui să lipsească di dieta ta, spun specialiștii Mazărea este extrem de versatilă și poate fi integrată cu ușurință într-o mulțime de rețete. Clasificată ca o legumă bogată în amodon, mazărea proaspătă reprezintă o compeltare excelentă pentru dieta ta.
Spanac
Spanacul se află în top 10 cele mai sănătoase legume pe care le poți consuma. Spanacul este ideal pentru rețetele sănătoase de smoothie-uri. Acesta poate fi integrat cu ușurință în salate, dar și în alte rețete simple și versatile. Spanacul este, de asemenea, ideal pentru sănătatea inimii. De fapt, cercetările arată că nitratul alimentar găsit în frunzele sale susține sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale.
Cartofi dulci
Cartofii dulci sunt adesea comparație cu cartofii obișnuiți, dar sunt de fapt culturi complet diferite. Cartofii dulci sunt bogați în beta-caroten, un precursor al vitaminei A, care susține sănătatea ochilor. Cercetările arată, de asemenea, că stimulează sănătatea imunitară cu antioxidanții lor și promovează sănătatea intestinului cu 4 grame de fibre de umplere per porție medie.
Năsturel
Năsturelul este o legumă acvatică, adică este cultivat de obicei lângă apă. Și, crezi sau nu, a fost folosit de secole ca ajutor medicinal pentru a trata o varietate de afecțiuni. Cercetările evidențiază profilul nutrițional impresionant al năsturelului cu cantități mari de fitonutrienți, cum ar fi terpenele, polifenolii, glucozinolatii și alți compuși care oferă beneficii pentru sănătate. S-a dovedit că consumul de năsturel poate oferi beneficii antioxidante, antibacteriene, anticancerigene, antiinflamatorii și cardioprotectoare.