Tort de mere umplute cu rahat de fructe, multicolor. Rețetă de post

Dacă adori deserturile cu mere și ești în căutarea unei rețete de post, îți oferim rețeta celui mai delicios tort de mere umplute cu rahat. Este ușor de preparat și nu este necesar să prepari și cremă, decât dacă îl dorești decorat.

Maria Udrea
Publicat: 28 noiembrie 2022, 6:06

Pentru a diminua din gustul dulce ar rahatului, optează pentru mere mai acrișoare. Blatul îl vei prepara cu pudră de cacao adăugată, pentru un contrast de gusturi și arome, dar și de culori. Poți prepara acest tort pentru ocazii deosebite sau pentru un weekend petrecut cu familia.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării.

Tort de mere umplute cu rahat de fructe – Ingrediente

Pentru prepararea tortului ai nevoie de două tipuri de ingrediente: pentru stratul din mere umplute cu rahat și pentru blatul de tort.

Pentru a pregăti compoziția de blat, folosește ca unitate de măsură a ingredientelor o cană cu capacitatea de 250 de mililitri.

Pentru stratul de mere cu rahat:

  • 10-12 mere mai acrișoare
  • 250 gr de rahat de fructe, multicolor
  • 200 gr de zahăr
  • 50 gr de zahăr vanilinat
  • 1 linguriță de pudră de scorțișoară.

Pentru blat:

  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de apă minerală
  • 1/2 cană de ulei
  • 2 căni de făină
  • 1 linguriță cu praf copt
  • 1 lingură de pudră de cacao
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 1 praf de sare.

Tort de mere umplute cu rahat de fructe – Mod de preparare

Începe cu pregătirea merelor, care necesită curățare de cotoare și de coajă. În locul cotoarelor, vei adăuga bucăți de rahat multicolor.

Pornește cuptorul și setează temperatura la 180 de grade Celsius. Cu ajutorul unui cuțit sau a unui curățător de fructe și legume, îndepărtează coaja merelor. Apoi îndepărtează și cotoarele cu un dispozitiv special sau cu vârful unui cuțit special pentru legume și fructe.

Pune merele curățate într-o tavă, la baza căreia așezi hârtie de copt. Presară peste mere pudra de scorțișoară și zahărul vanilinat. Introdu tava în cuptor pentru 10 minute, doar atât cât să se pătrundă merele ușor.

Așază pe flacăra aragazului o cratiță cu diametrul de 30 cm. Împrăștie la baza cratiței cele 200 gr de zahăr. Lasă zahărul să se caramelizeze, amestecând cu o spatulă să nu se ardă. Apoi, folosind mănuși de bucătărie, rotește cratița în toate părțile pentru a se întinde zahărul caramelizat și pe lateralele acesteia. Pune cratița pe un suport sau un grătar de răcire și lasă zahărul caramelizat să se întărească în interiorul acesteia. În acest interval de timp, poți pregăti compoziția cu cacao pentru blatul de tort și tăia rahatul în cuburi mai mici.

Înainte de a fi adăugate în blatul de tort, merele se coc separat într-o tavă, la cuptor/ Rețetefeldefel.ro

Cum prepari blatul pentru tort de mere umplute cu rahat de fructe

Pune într-un bol încăpător uleiul cu zahărul și cu un tel până când zahărul se topește. Adaugă apa minerală și amestecă pentru omogenizare. Într-un alt bol, amestecă făina cu sarea, pudra de cacao și praful de copt. Trece acest amestec printr-o sită și adaugă-l treptat, în compoziția lichidă din celălalt bol. Omogenizează bine compoziția.

Vezi aici cum se prepară și rețeta unui delicios tort de mere Streusel, din bucătăria germană.

În cratița cu zahărul caramelizat și bine întărit, așază merele, unul lângă altul. Adaugă în interiorul lor rahatul tăiat în cuburi. Toarnă peste ele compoziția pentru blat. Înclină ușor cratița pentru a se dispune uniform compoziția printre mere.

Introdu cratița cu tortul la cuptor și coace-l pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Tortul de mere se va răsturna imediat după coacere, pe un platou / Rețetefeldefel.ro

Imediat după coacere, răstoarnă tortul pe un platou cu diametrul mai mare decât al cratiței. Nu îndepărta cratița, deocamdată. Lasă tortul să se răcească, apoi poți înlătura cratița. 

Blatul de tort se va însiropa de la siropul de zahăr caramelizat, care va curge de pe pereții cratiței peste tort.

Poți lăsa deliciosul tort de mere umplute cu rahat de fructe simplu. Astfel se va observa mai bine contrastul frumos de culori dintre blat, mere și rahat. Dar poți opta și pentru a glazura tortul. Îți oferim în acest scop și o rețeta de glazură oglindă de cacao, perfectă pentru astfel de torturi.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
PARTENERI