Reclamă

Trecerea la ora de vară 2023. Țările care nu sunt nevoite să dea ceasul înainte

Trecerea la ora de vară 2023 se va face duminică, 26 martie 2023. Cu toate acestea, multe țări din Europa și din lume sunt contrariate în cazul acestui subiect. Mai precis, aproape 60% dintre țările lumii au renunțat să mai schimbe ora de două ori pe an.

Publicat: 23 februarie 2023, 8:14

La sfârșitul anului trecut, încă două țări au ales să nu mai modifice ora de vară. Cu toate acestea, România și Austria, spre exemplu, sunt țările în care această practică se mai folosește, iar ceasurile trebuie date înainte în ultima duminică a lunii martie.

Ce înseamnă trecerea la ora de vară 2023

Când se face trecerea de la ora de iarnă la cea de vară, limbile ceasului se vor da înainte cu 60 de minute. Acest lucru este extrem de stresant, mai ales pentru persoanele care vor să doarmă mai mult. Schimbarea orei de vară înseamnă 60 de minute în minus pentru somn.

Cu toate acestea, trecerea la ora de vară 2023 aduce și beneficii pentru organism. Te vei putea bucura de o zi mai lungă în care soarele va stăluci pe cer. Așadar, vei petrece cu o oră în plus sub razele calde ale soarelui, bucurându-te de vitamina D. Uite cum poți obține suficientă vitamina D în sezonul rece.

Ora 3:00 va deveni ora 4:00. Această schimbare se va petrece, ca de fiecare dată, în noaptea dintre 26 și 27 martie.

Conform unor directive date de Parlamentul European, multe țări din Europa au dreptul legal de a renunța la această modificare. Justificarea din spatele acestor decizii sunt niște studii clinice. Acestea au dovedit că lipsa unei ore de somn, cauzată de schimbarea ceasului, poate provoca o creștere a numărului de accidente fatale, scrie Statista.com.

Reclamă

Mai mult decât atât, toate țările Uniunii Europene continuă să schimbe limbile cesului, de două ori pe an. Printre altele, Iordania, Iranul și Siria au renunțat recent la ora de vară.

Țările care au renunțat definitiv la ora de vară

Mexic a renunțat la schimbarea ceasului pentru totdeauna. Pedro López, un funcționar din statul mexican Veracruz, se trezește înainte de ivirea zorilor și conduce în lumina lunii o oră și jumătate până la locul de muncă. „Să plec de acasă pe întuneric în fiecare zi și să conduc sub lună este oribil, mai ales într-un peisaj atât de frumos ca Veracruz”, a declarat el. La momentul respectiv, 40% dintre mexicani au fost de acord, în urma unui sondaj, să se renunțe la ora de vară, scrie The Guardian.

Reclamă

Cu toate acesteam unele orașe ale Mexicului, aflate la granița cu Statele Unite, au libertatea de a mai folosi ora de vară din punct de vedere legal.

A doua țară care a renunțat definitiv la trecerea la ora de vară 2023 este Iordania. Autoritățile locale au decis că este mai eficient pentru toți locuitorii ca ora de vară să fie menținută pe tot parcursul anului. Locuitorii sunt de părere că doar așa cor reuși să se bucure de toate beneficiile unei zilei mai lungi. Ei spun că stau mai mult afară, în aer liber, sunt mai fericiți și mai creativi datorită luminii de zi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×