Mirosul din casă este extrem de important pentru starea de bine a fiecărei persoane. Este important să aerisim periodic încăperile, dar și să ne asigurăm că aducem în încăperi plante care să ofere un parfum special.
Trucuri care îți vor face dormitorul să miroasă mai bine
Mirosul are un impact extrem de puternic asupra stării noastre de bine. Simțul olfactiv este important pentru menținerea stării de bine. Dacă îți dorești să ai parte de un somn odihnitor, atunci trebuie să te asiguri că setezi ambientul din dormitor. Este important să schimbi așternuturile, să ai o lumină aparte și un miros care să te invite la relaxare. Mai jos găsești câteva trucuri care te vor ajuta să-ți schimbi complet parfumul din încăperi.
Apelează la un difuzor
Pentru început poți începe prin a avea un difuzor. Acesta va împrăștia parfumul în dormitor mult mai repede. Alegerea mirosului ideal pentru relaxare nu trebuie să fie o povară, spun specialiștii de la Homes And Gardens.
Aroma Ylang Ylang este una mai puțin cunoscută la noi în țară, dar extrem de răspândită printre cei care promovează arta Feng Shui. S-a dovedit științific că acest parfum are efecte calmante asupra minții. Este un parfum floral, perfect pentru a te relaxa după o zi dificilă. Este un parfum perfect dacă vrei să te bucuri de beneficiile sale pentru relaxarea corpului și a minții.
Folosește iasomie și vanilie
O plantă de iasomie este ideală pentru a parfuma dormitorul în cel mai frumos mod posibil. Dacă îți dorești un somn mai odihnitor, atunci poți începe prin a aduce în camera ta o plantă de iasomie și câteva batoane de vanilie.
Iasomia este cunoscută pentru efectul său liniștitor. Vanilia are note dulci și reconfortante.
Lemn de cedru
Lemnul de cedru uscat este ideal pentru a-ți parfuma dormitorul. Această aromă te invită la relaxare și destinde atmosfera dintr-o încăpere.
Mirosul este unul puternic, dar studiile arată că ar crește activitatea sistemului nervos parasimpatic și că ar scădea activitatea sistemului nervos simpatic.
Sistemul nervos parasimpatic este responsabil pentru răspunsul de „odihnă și digerare”, care încetinește ritmul cardiac și relaxează mușchii tractului gastro-intestinal. Poți apela și la ulei esențial de lemn de cedru. Acesta reduce nivelul de adrenalină și îți oferă un somn mai odihnitor, spun specialiștii.
Uleiurile esențiale folosite în timpul nopții ar putea ajuta la îmbunătățirea memoriei
Unele studii susțin că uleiurile esențiale folosite în timpul nopții pot ajuta la îmbunătățirea memoriei. Uleiurile esențiale au fost vreme de secole aliații de nădejde pentru îmbunătățirea sănătății și pentru cultivarea stării de bine.
Unele studii susțin că uleiul esențial din lemn de cedru poate preveni chiar și apariția demenței și a bolii Alzheimer, scrie Frontiersin.
Anumite uleiuri esențiale pot stimula sistemul imunitar și pe cel respirator. Mai multe studii au arătat faptul că uleiurile esențiale au proprietăți antiinflamatoare.
Folosite în mod corect, acestea îți pot aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.