Reclamă

Vitamina care te ajută să trăiești mai mult. Experții în logevitate o iau în fiecare zi

Dacă te-ai întrebat care e vitamina care te ajută să trăiești mai mult, răspunsul este aici. Din păcate, nu există un protocol standard pentru a combate trecerea timpului sau cel puțin nu a fost încă descoperit.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 9 octombrie 2023, 6:30

Oamenii bogați au apelat la injecții scumpe cu plasmă tânără, care costă mii de dolari. Alți cercetători spun că beneficiile exercițiilor fizice regulate și consistente și a unei diete sănătoase sunt de neegalat. Ei susțin că rezultatele antrenamentelor fizice sunt cele mai bune și reprezintă antidotul contra îmbătrânirii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vitamina care te ajută să trăiești mai mult

Dar dacă există o capsulă anti-îmbătrânire, aproape toți cei care investesc în longevitate, studiază îmbătrânirea sau se confruntă personal cu îmbătrânirea pot fi de acord, că vitamina D este numele ei.

Expertul în imunitate Dr. Anthony Fauci, cercetătorul antiîmbătrânire João Pedro de Magalhães și investitorul miliardar în longevitate Christian Angermayer au spus cu toții că iau suplimente de vitamina D. Ei o consumă în diferite doze și în diferite perioade ale anului.

Angermayer a spus că este „unul dintre lucrurile cu adevărat dovedite” pe care oamenii le-ar putea face pentru combaterea îmbătrânirii. El se bazează pe efectele benefice pe care vitamina D le poate avea asupra sistemului imunitar. Ea are un impact mare și asupra riscului de cancer.

Vitamina D ajută la absorbția calciului, ceea ce reduce inflamația

Reclamă

Vitamina D ajută intestinul să absoarbă calciul din alimente, menținând oasele sănătoase și puternice. Când nu absorbi suficient calciu din dietă, corpul ia din calciul stocat în oase pentru a-și satisface nevoile.

Studiile au indicat în mod constant că adulții în vârstă care iau suplimente de vitamina D (cuprinzând între 400 și 800 de unități internaționale pe zi) își reduc semnificativ riscul de a avea fracturi osoase.

Vitamina D este, de asemenea, cunoscută că ajută la prevenirea crampelor și spasmelor musculare, reduce inflamația și îmbunătățește funcția imunitară.

Reclamă

Doza recomandată de vitamina D, în funcție de vârstă

Copiii și adulții până la 69 de ani din punct de vedere tehnic, toți au aceeași doză zilnică recomandată de vitamina D în SUA (600 UI).

Dr. John Bilezikian, endocrinolog la Columbia University Medical Center, a spus că pentru majoritatea oamenilor aproximativ 15 până la 20 de minute de expunere la soare în lunile de vară ar trebui să fie suficiente.

Peștele gras, cum ar fi somonul sau tonul, precum și carnea de vită, laptele și gălbenușurile de ou, pot ajuta, de asemenea, să refaci rezervele de vitamina D.

Dar există câteva grupuri de oameni care ar trebui să ia în considerare suplimentele de vitamina D pe tot parcursul anului. Printre aceștia se numără:

  • adulții în vârstă (care nu pot absorbi vitamina D la fel de bine);
  • persoanele care nu sunt expuse în mod regulat la soare sau care nu mănâncă suficiente alimente bogate în vitamina D;
  • persoanele cu pielea mai închisă la culoare (ceea ce poate îngreuna absorbția vitaminei D de la soare).

Experții recomandă ca, odată ce oamenii ating vârsta de 70 de ani, să crească aportul de vitamina D la 800 UI pe zi.

Dar nu e indicat nici să exagerezi cu aportul de vitamina D. O cantitate prea mare poate duce la acumularea periculoasă de calciu în rinichi, inimă, sânge și plămâni. Limita superioară sigură este de 4.000 UI pe zi, potrivit National Institutes of Health.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×