În timp, folosirea acetonei poate deshidrata unghiile, dar și pielea din jurul acestora. Din fericire, există noi alternative sigure de îndepărtare a ojei de pe unghii. Descoperă care sunt beneficiile cu care vin aceste metode și vei uita de acetonă.
6 moduri în care poți îndepărta oja
Te-ai plictisit de culoarea unghiilor tale sau ți s-a stricat manichiura? Dacă vrei să îndepărtezi oja simplu și rapid acasă, ai mai jos câteva modalitatăți inventive la care poți apela. Nu mai este nevoie să folosești dizolvant de unghii, dacă este vorba de ojă obișnuită și nu de gel sau acrilic. Cu siguranță în baia sau bucătăria ta găsești majoritatea produselor necesare.
Alcool sanitar
Alcoolul sanitar este o modalitate eficientă de a îndepărta lacul de unghii fără să folosești dizolvant. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva picături de spirt pe o dischetă demachiantă sau pe un prosop de hârtie. Aplică-le pe unghie și lasă-le să acționeze timp de 5 minute, iar apoi șterge oja.
Este posibil să fie nevoie să repeți acest proces de câteva ori pentru a îndepărta în totalitate oja de pe unghii.
Parfum sau spray de corp
Poți folosi parfumul sau sprayul de corp ca alternativă la dizolvantul de unghii clasic. Atât parfumul, cât și sprayul de corp pot fi eficiente în acest proces datorită conținutului ridicat de alcool din aceste produse.
„Asigură-te că discheta demachiantă este bine umezită cu parfum sau spray de corp și efectuează acest proces într-o zonă bine ventilată. Astfel, vei reduce la minimum inhalarea vaporilor.”, recomandă tehnicianul de unghii Dasha Minina.
Șterge ușor fiecare unghie cu discheta îmbibată în parfum sau spray de corp. Repetă procesul de câte ori este necesar până când este îndepărtat tot lacul de unghii.
Oțet alb și suc de portocale
Pe lista celor 6 moduri în care poți îndepărta oja fără să folosești acetonă se află și combinația dintre oțet alb și suc de portocale. Le poți combina pentru a produce un dizolvant de unghii datorită nivelului lor ridicat de aciditate.
Amestecă o cantitate egală de suc natural de portocale și oțet alb într-un bol. Cu ajutorul unei dischete demachiante, aplică mixul pe fiecare unghie și lasă-l să acționeze timp de 15 secunde.
Imediat ce oja va începe să se înmoaie, tamponează ușor fiecare unghie pentru a îndepărta surplusul de ojă.
Lămâie
Dacă alegi să folosești lămâie în locul dizvolantului de unghii, poți folosi fie o felie proaspătă, fie sucul de la o lămâie.
Dacă folosești o felie de lămâie, freacă ușor părțile umede ale feliei peste ojă timp de aproximativ un minut. Apoi, folosind un prosop de hârtie, șterge oja făcând mișcări ascendente ferme. Ai grijă să eviți pielea din jurul unghiilor pentru a preveni iritarea acesteia.
Dacă folosești suc de lămâie ca dizolvant, toarnă-l peste o dischetă demachiantă și ține discheta pe fiecare unghie până când oja se înmoaie. Ulterior vei putea să o îndepărtezi cu ușurință de pe unghii.
Pasta de dinți
Formula pastei de dinți are proprietățile necesare pentru a descompune lacul de unghii. Textura sa ușor abrazivă este la fel de utilă în acest proces. Ai grijă să eviți pe cât posibil zona cuticulelor deoarece pasta de dinți poate provoca iriații și poate usca zona.
Dezinfectant pentru mâini
Cu siguranță ai dezinfectant de mâini în fiecare geantă. Utilizarea principală a acestuia este să te protejeze împotriva bacteriilor dăunătoare. Dezinfectantul pentru mâini poate fi folosit, de asemenea, și ca alternativă la dizolvantul de unghii.
Pentru aplicare, pune câteva picături de dezinfectant pe o dischetă demachiantă și ține-o pe unghie timp de 10 secunde înainte de frecare. Dezinfectantul de mâini conține în principiu 60% alcool. Deoarece alcoolul este un solvent poate contribui la descompunerea ojei pentru o îndepărtare ușoară.