Fie că îl incluzi într-o salată, într-un sandviş sau chiar la grătar, castravetele s-ar putea să nu lipsească în general din alimentaţia ta. Dar știi care sunt efectele secundare ale consumului de castraveți? Așa cum este plin cu diverși nutrienți, are și efecte secundare specifice și asupra sănătății.
7 efecte ale consumului de castraveți
Castraveții sunt bogați în nutrienți și se găsesc în magazine în cea mai mare parte a anului. Aceștia pot fi incluși într-o mulțime de preparate, dar și în băuturi sănătoase. Castraveții pot avea efecte benefice asupra sănătății, dar pentru unele persoane pot cauza probleme. Descoperă ce spun specialiștii despre aceste legume.
Poate scădea tensiunea arterială
Un studiu din 2017 a arătat o scădere a tensiunii arteriale după consumarea sucului de castraveți. Deși dimensiunea eșantionului a fost mică – doar 20 de participanți cu vârsta de peste 60 de ani cu hipertensiune arterială – constatările au fost pro-castraveți.
Participanții au băut câte un suc de castravete amestecat în apă de două ori pe zi, timp de șapte zile. Studiul a arătat un „efect semnificativ” al sucului de castraveți asupra scăderii tensiunii arteriale la grupa de vârstă semnalată.
Poate ajuta la prevenirea diabetului
O modalitate pentru a evita apariţia diabetului este să începi să faci schimbări în alimentaţie. Evită carbohidraţii puternic procesaţi, renunţă la băuturile dulci şi limitează carnea roşie, te sfătuiește Helathline.
Pe lângă acele alegeri dietetice, este, de asemenea, important să începi să mănânci mai multe alimente cu un indice glicemic (IG) scăzut. IG este un număr atribuit diferitelor alimente, variind de la zero la 100.