O piele iritată la nivelul feței poate avea la bază mai multe cauze. Dacă ai observat și tu zone roșii la nivelul tenului, este recomandat să îți analizezi stilul de viață, dar și produsele cosmetice pe care le folosești.
Pielea feței se poate irita și din cauza condițiilor meteo. Vântul puternic, soarele sauu gerul din timpul anotimpului rece pot influența modul în care arată tenul tău. Asigură-te de asemenea că nu ai dezvoltat vreo alergie sau vreo sensibilate, care se manifestă la nivelul pielii.
Motivele pentru care tenul devine iritat
Rutina de îngrijire a tenului este un ritual foarte important pentru sănătatea pielii. Verifică periodic trusa ta de îngrijire, dar și produsele de machiaj.
Dacă ai produse care au în componența lor ingrediente care pot provoca iritații, ajută să renunți la ele pentru o perioadă. În cazul în care începi să le refolosești și tenul tău reacționează imediat, e un semn că nu ți se potrivesc și e mai bine să le înlocuiești.
Există câteva semne care semnalizează o posibilă iritare a tenului. Fii atentă la ele și acționează în timp util.
Pielea uscată
Dacă în cazul tău, tenul iritat prezintă zone mai sensibile, cel mai probabil ai pielea destul de uscată. La agravarea acestui lucru pot contribui vântul, arsurile solare, spălarea excesivă, ingredientele anti-îmbătrânire din produsele cosmetice și mai ales stresul.
Pentru ameliorarea simptomelor, poți utiliza produse hidratante, care au în componență ingrediente precum ceramidele sau antioxidanții.
Dacă ai trecut de vârsta de 30 de ani și ai început deja să aplici produse care previn îmbătrânirea tenului, atunci este indicat să nu le mai folosești până îți dai seama care este cauza afecțiunii tale, conform Allure.com.
Roșeață în anumite zone ale feței
Ești puțin roșie în zona nasului, urechilor și sprâncenelor și ai scalpul iritat? Cel mai probabil suferi de dermatită seboreică. Printre cel mai des întâlnite simptome se numără scuamele cu aspect albicios, uleios sau uscat.
La aparișia primelor semne de disconfort ar fi bine să ajungi în cabinetul lui dermatolog. Este vorba despre o afecțiune care are nevoie de supraveghere și recomandări venite din partea unui specialist.
Acasă nu vei avea toate resursele pentru a rezolva problema. Dacă nu ai posibilitatea să apelezi la un medic, folosește produse fără alcool și fără parfum. Spală-te cu un gel de curățare, aplică o cremă cât mai hidratantă și, nu în ultimul rând, protejează-ți tenul iritat de razele ultraviolete.
Erupțiile cutanate, semne clare pentru tenul iritat
Acestea se manifestă printr-o tentă roz a pielii și prin senzația de mâncărime. De cele mai multe ori, ele anunță o afecțiune a pielii cunoscută sub numele de „dermatita de contact”. Contrar numelui său, nu este vorba despre o boală contagioasă, ci chiar una foarte comună. Acest tip de dermatită apare în cazul în care ai o reacție alergică din cauza unui produs oarecare.
Poate fi vorba despre un produs cosmetic pe bază de plante naturale, de o soluție pe care o folosești la dezinfectat prin casă și multe alte produse din aceeași gamă.
Dacă nu îți dai repede seama care este sursa, îți recomandăm să mergi la medic. Poate te vor ajuta niște analize amănunțite și apoi niște produse prescrise de specialist.