Nutriționiștii au întocmit o listă cu alimente bogate în calciu care ar putea să prevină apariția demenței. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta.
Alimente bogate în calciu care ar putea să prevină apariția demenței
Nu există nicio pastilă magică care să prevină declinul cognitiv, nici un singur aliment atotputernic pentru care poate asigura sănătatea acestuia pe măsură ce înaintezi în vârstă.
Nutriționiștii subliniază că cea mai importantă strategie est să urmezi un model alimentar sănătos care să includă o mulțime de fructe, legume, leguminoase și cereale integrale. Cercetările au arătat că cele mai bune alimente pentru creier sunt acelea care protejează inima și vasele de sânge.
Legumele verzi, cu frunze
Legumele cu frunze vezi, cum ar fi varza, spanacul, broccoli sunt bogate în nutrienți sănătoși pentru creier, cum ar fi vitamin K, lutina, acidul folic și beta-carotenul.
Cercetările sugerează că aceste aliment pe bază de plante pot ajuta la încetinirea declinului cognitiv.
Peștele gras
Peștii grași sunt surse bune de acizi grași omega-3, grăsimi sănătoase nesaturate care au fost legate de scăderea nivelului sanguin de beta-amiloid.
Beta-amiloidul este o proteină care formează aglomerări dăunătoare în creierul persoanelor cu boala Alzheimer. Specialiștii recomandă să consumi pește de cel puțin două ori pe săptămână. Încearcă să aegi tipuri de pești care au un conținut scăzut de mercur, cm ar fi somonul, codul, tonul ușor conservat.
Fructe de pădure
Flavonoidele, pigmenții naturali ai plantelor care conferă fructelor de pădure nuanțe strălucitoare, ajută la îmbunătățirea memoriei.
Un studiu realizat de cercetători a constat că femeile care au consumat două sau mai multe porții de căpșuni și afine în fiecare săptămână a întârziat declinul memoriei cu până la doi ani și jumătat.
Include fructele de pădure cât mai des în dieta ta și încearcă să te bucuri de beneficiile lor pentru sănătate.
Ceai și cafea
Cofeina din ceașca de cafea sau ceai de dimineață ar putea oferi mai mult decât o creștere a puterii de concetrare pe termen scurt. Studiile arată că cofina ar putea ajuta la consolidarea unor noi amintiri. Pe lângă un nivel îmbunătățit al concentrării, cofeina ar putea ajuta la consolidarea memoriei, spun cele mai recente studii ale specialiștilor.
Nuci
Nucile sunt surse excelente de proteine și grăsimi sănătoase, iar un tip de numă în special ar putea îmbunătăți memoria.
Studiile au asociat consumul de nuci cu performanțe cognitive mai bune. Nucile sunt bogate într-un tip de acid gras omega-3 numit acid alfa-linoleic.
Dietele bogate în alfa-linoleic și alți acizi grași omega-3 sunt strâns legate de scăderea tensiuni arteriale și de curățarea arterelor. Nucile sunt bune atât pentru inimă, cât și pentru creier.
Studiile recente au arătat, de asemenea, că fisticul are un conținut mult mai mare de proteine decât bananele. Aceștia recomandă includerea fisticului în dieta zilnică pentru a preveni declinul cognitiv și pentru a îmbunătăți, de asemenea, recuperarea mușchilor.