Este esențial pentru tine să ai un plan alimentar variat care să conțină produse din cele cinci grupe importante. De asemenea, activitățile sportive, mișcarea și un stil de viață echilibrat sunt esențiale pentru un sistem cardiovascular sănătos.
Alimente care reduc riscul de boli cardiovasculare
Pentru a acorda o mai mare atenție în ceea ce privește alimentarea corpului tău cu hrană, trebuie să fii atentă la mai mulți factori. O dietă săracă este principalul factor de risc în cazul bolilor de inimă. Acestea se enumeră printre primele cauze de mortalitate din întreaga lume.
Relația cu hrana pe care o consumi are legătură cu felul în care te simți, gândești și funcționezi. Obiceiurile tale alimentare pot spune imediat ce fel de persoană ești, potrivit specialiștilor din domeniul nutriției.
Bolile de inimă rezultă din îngustarea arterelor care alimentează inima cu sânge. Depozitele de grăsime se acumulează, ulterior, în interiorul pereților, îngustând spațiul prin care circulă sângele către inimă.
Factorii care pot crește riscul de a dezvolta boli de inimă sunt multipli. Cu toate acestea, la fel de diferite sunt și metodele prin care poți să scazi aceste riscuri. Spre exemplu, dacă renunți la fumat ești pe drumul cel bun spre un sistem cardiovascular mai sănătos, scrie The Sydney Morning Herald.
Nucile
Nucile și semnințele sunt produse bogate în grăsimi sănătoase pentru organismul tău. Acestea sunt alimente care reduc riscul de boli cardiovasculare și care te protejează și de alte probleme de sănătate. De asemenea, au proprități antioxidante și sunt un luptător de nădejde împotriva riscurilor de dezvoltare al bolilor de inimă.
Desigur, acestea trebuie consumate în cantitățile recomandate de nutriționiști pentru a nu depăși valorile calorice zilnice. Află mai multe despre beneficiile nucilor și cum protejează acestea sistemul nervos.
Reducerea consumului de sare
Pentru a evita să consumi sare, încearcă să-ți schimbi puțin obiceiurile alimentare. În loc să folosești sare pentru preparatele tale, apelează la ierburi aromatice și condimente prietenoase pentru sistemul digestiv.
De asemenea, aceste condimente vor oferi un gust aparte bucatelor tale și-i vei impresiona plăcut și pe cei dragi cu noul tău stil de viață.
Peștele gras
Din lista cu alimente care reduc riscul de boli cardiovasculare nu poate să lipsească peștele gras. Macroul, tonul, sardinele și somonul conțin acizi grași omega-3. Studiile au demonstrat că un consum regulat și responsabil de pește va reduce nivelul de trigliceridele din corp. De asemenea, omega-3 ajută la îmbunătățirea elasticității vaselor de sânge.
Fructele și legumele
Bogate în fibre, potasiu și antioxidanți, acestea oferă protecție împotriva bolilor de inimă. Pe lângă, fructele și legumele sunt esențiale pentru a beneficia de un nivel de energie optim pentru întreaga zi. Acestea ajută la dezvoltarea și susținerea sistemului imunitar și protejează sistemul digestiv.
Cerealele integrale
Pentru a-ți menține optimă sănătatea sistemului cardiovascular, vei avea nevoie de cerealele integrale. Acestea sunt bogate în fibre și au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă consumul de cereale integrale pentru a reduce riscul de boli de inimă. Alimentele cu nivelul ridicat de fibre solubile precum ovăzul, legumele și orzul sunt excelente pentru a reducere nivelului colesterolului total, scrie Better Health.