Un congelator bine aprovizionat este o necesitate pentru a economisi timp și bani. Dacă faci în mod regulat piața pentru ingrediente rapide, poate ar fi timpul să începi să-ți faci stocul la tine și să le pregătești pentru a le pune în congelator.
Alimente congelate pe care e recomandat să le ai mereu în casă
Motivele pentru a avea alimente în congelator sunt numeroase. Alimentele congelate sunt la îndemână și conțin o mulțime de nutrienți benefici. Specialiștii recomandă aceste produse pentru toate gospodinele pasionate de bucătărie.
Menținerea unui congelator bine aprovizionat nu te va scuti doar de durerea de cap de a încerca să găsești un plan de masă fezabil într-o zi aglomerată, de asemenea, va economisi timp și bani și îți va permite să te bucuri de alimentele preferate pe tot parcursul anului.
Acest lucru este valabil mai ales pentru ingredientele din afara sezonului. Majoritatea ingredientelor congelate sunt gata de utilizare.
Mai jos găsești o listă cu produse care nu ar trebui să lipsească niciodată din congelatorul tău, conform specialiștilor de la EatingWell.
Fructe și legume
Stocarea fructelor și legumelor congelate are atât de mult sens, deoarece acestea rezistă mai mult timp decât dacă ar fi proaspete.
În plus, acestea pot fi folosite la rețete rapide imediat ce sunt decongelate. Fructele și legumele își păstrează cea mai mare parte a valorilor nutriționale atunci când sunt congelate. Mazărea este leguma numărul unu când vine vorba de preferințele gospodinelor.
Mazărea congelată proaspăt culeasă ține mult timp și își păstrează inclusiv aroma. O altă leguminoasă recomandată este reprezentată de edamame. Edamamele sunt versatile și se potrivesc foarte bine într-o mulțime de rețete.
Proteine animale
Pentru gospodinele non-vegane sau vegetariene, aprovizionarea congelatorului cu orice tip de proteină, de la carne de pasăre la carne roșie sau fructe de mare, este o necesitate.
O jumătate de kilogram de carne de vită măcinată poate fi ușor transformată în chiftele de hamburger, carne de taco sau o bază pentru ardei umpluți.
Pieptul de pui poate fi la fel de ușor congelat și folosit mai târziu în rețete delicioase. Creveții convegelați sunt cei care fură cu adevărat spectacolul când vine vorba de rețete cu fructe de mare.
Creveții congelați sunt o proteină delicioasă și ușor de păstrat la congelator. Aceștia se dezgheață rapid și pot adăuga o notă de savoare preparatelor tale.
Esențiale pentru patiserie
Niciun inventar al congelatorului nu ar fi complet fără câteva elemente esențiale de patiserie care economisesc timp. Specialiștii recomandă congelarea aluatului foietaj.
Acesta poate fi pregătit într-o mulțime de rețete delicioase. Este un ingredient de bază pentru multe deserturi din bucătăria tradițional românească și nu numai. În plus, acest aluat este versatil și ușor de preparat.
Cu ajutorul aluatului foietaj poți să prepari atât preparate dulci, cât și sărate. Rețeta aluatului foietaj este simplă și nu necesită multe ingrediente complexe.
Indiferent de preferințele tale, cheia este să creezi un congelator aprovizionat cu alimente pe care le folosești în mod regulat, împreună cu câteva alimente care pot fi ușor de transformat în rețete delicioase.
Nu uita să sigilezi corect toate alimentele și să faci un inventar refulat, astfel încât alimentele să fie folosite înainte de a expira.