Reclamă

Alimente consumate de oamenii longevivi. Recomandări venite de la specialiștii japonezi

Specialiștii spun că în lume există anumite zone unde oamenii trăiesc peste media de vârstă obișnuită. Zonele albastre, așa cum au fost denumite generic, găzduiesc unii dintre cei mai longevivi oameni din lume. Pe lângă stilul de viață activ, secretul longevității se află și în alimentație. Descoperă în cele ce urmează câteva alimente consumate de oamenii longevivi.

Publicat: 5 martie 2023, 6:35

Specialiștii din Japonia au împărtășit câteva sfaturi de nutriție. Okinawa este cea mai mare insulă dintr-un arhipelag aflat sub tutela Japoniei. Insula superbă găzduiește unele dintre cele mai longevive femei din întreaga lume. Află care este secretul lor de viață și cum au reușit să găsească echilibrul perfect în viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente consumate de oamenii longevivi

Japonezii se raportează la alimente ca la medicamente pentru trup și suflet. Longevitatea femeilor din Okinawa are la bază o alimentație sănătoasă și echilibrată. Japonia este prin definiție locul unde trăiesc persoane ce ating vârsta incredibile.

Cele mai multe persoane care au împlinit deja 100 de ani trăiesc în Japonia, mai precis în Okinawa. Te invităm să afli mai multe despre zonele albastre de pe glob și despre stilul de viață al oamenilor care trăiesc acolo.

Cartofii dulci violet japonezi

Oamenii din Okinawa obișnuiesc să cultive cartofi dulci violet. Aceștia sunt de multe ori consumați drept gustare sănătoasă sau drept desert. Aceștia sunt bogați în carbohidrați sănătoși și antociani, un grup de antioxidanți care se găsesc în legumele de culoare roșie și violet.

Reclamă

Aceste legume conțin proprietăți anti-îmbătrânire. Studiile au arătat că acești cartofi ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Supa Miso

Dieta japonezilor conține o mulțime de preparate sănătoase ce au la bază alimente fermentate, iar unul dintre aceste preparate se numește Miso. Supa Miso este una dintre cele mai populare supe din Japonia, scrie publicația CNBC.com.

Reclamă

Miso este o supă făcută din boabe de soia și cereale fermentate.

Probioticele, bacteriile vii sau drojdia din alimentele fermentate pot ajuta la echilibrarea sănătății intestinale și la stimularea sistemului imunitar. Un nou studiu a constatat că bărbații și femeile care au consumat soia fermentată ce se găsește în supa miso și tofu, au avut o șansă cu 10 %mai mică de a muri mai devreme.

Ridichi Daikon

Rădăcinoasele sunt foarte populare în Japonia în bucătăria japoneză și oferă o serie de beneficii unice pentru sănătate.

Ridichiile Daikon sunt cunoscute pentru faptul că ajută la prevenirea răcelilor și la întărirea sistemului imunitar. O ridiche conține 124 % din aportul zilnic recomandat de vitamina C. Alte legume rădăcinoase sănătoase includ morcovii, sfecla, păstârnacul și napii.

Alge

Algele marine sunt bogate în minerale importante. Dintre acestea se numără fierul, calciul, acidul folic i magneziul.

Consumul zilnic ajută la adăugarea de fibre în dietă. Aportul adecvat de fibre a fost asociat cu un risc redus de boli de inimă, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială. Algele marine conțin și o mulțime de antioxidanți precum fucoxantina și fucoidanul, ambele având proprietăți antiinflamatorii și anti-îmbătrânire.

Pește

Dieta oamenilor longevivi nu trebuie să fie lipsită de proteine. Acestea pot fi luate din peștele gras precum somonul și tonul. Grăsimile omega-3 din pește pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la scăderea trigliceridelor și la ușurarea inflamației.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×