Reclamă

Rețete și meniu pentru postul intermitent. Ce poți mânca dacă ții acest regim

Am pregătit pentru tine idei de rețete și un meniu pentru postul intermitent. Acesta a fost dezvoltat de specialiștii din domeniu nutriției. Menținerea unei diete bazate pe postul intermitent aduce multa beneficii organismului. Postul intermitent este o modalitate de a mânca, fiind restricționată de anumite perioade de timp între mese.

Publicat: 28 februarie 2023, 7:59

Cel mai bun lucru din întregul proces este prepararea meniului într-un timp record. De asemenea, este foarte important să ții cont de orele la care mănânci, pentru a te asigura că acest model alimentar își face toată treaba.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețete și meniu pentru postul intermitent

Fie că alegi să ții post intermitent pentru a pierde în greutate sau pentru a te simți mai bine, ai nevoie de îndrumări specifice, potrivite pentru nevoile tale. Mai precis, o serie de rețete și un meniu pentru postul intermitent te pot ajuta să reduci inflamațiile din organism. Aceast model de alimentație este prietenos pentru persoanele care sunt la început de drum, mai ales datorită modului ușor de preparare.

De asemenea, aspectul preparatelor este unul foarte atractiv și au un gust grozav. În plus, toate alimentele de care ai nevoie pentru a prepara aceste rețete se pot achiziționa în cadrul cumpărăturilor săptămânale.

Deși unele persoane se tem de ideea unei diete, mai ales dacă că nu au mai făcut-o până în prezent, postul intermitent va deveni treptat un stil de viață. Planurile alimentare sunt foarte simplu de urmat, cel mai important pas fiind atenția pentru orele la care mănânci.

Întreaga călătorie va fi una interesantă. Vei descoperi că te poți simți sătulă pentru mai mult timp și că poți menține rețetele simple și hrănitoare. Combinația de substanțe nutritive îți va oferi toată energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. Află ce se petrece în organismul tău dacă ții post intermitent.

Reclamă

Cum arată meniul de bază al postului intermitent

Pentru persoanele la început de drum, specialiștii recomandă intervalul meseor între 8 și 18 ore. Aceasta va fi cea mai eficientă modalitate de a te obișnui cu tainele postului intermitent.

Planul alimentar îți va permite să mănânci fiecare masă, plus câteva gustări. Cu toate acestea, este recomandat să ții 14 ore de post într-o perioadă de 24 de ore.

Reclamă

Mic dejun: Smoothie Verde (la ora 8)

Un smoothie este ușor de digerat și este plin de vitamine și minerale. Poți opta pentru această variantă în locul unui smoothie cu fructe. Acestea vor crește, de regulă, nivelul de zahăr din sânge chiar de la orele dimineții, lucru care nu este tocmai indicat, scrie MindBodyGreen. Pentru această rețetă de smoothie ai nevoie de:

  • Un avocado;
  • Un pahar de lapte vegetal;
  • O mână de afine;
  • O cană plină de spanac, varză kale sau năut;
  • O linguriță de semințe de chia.

Prânz: Burgeri Vegetali (la ora 12)

Burgerii din legume sunt unele dintre cele mai hrănitoare și gustoase variante pentru prânz. Vei avea nevoie de câteva legume, la alegere, de la dovlecei la morcovi sau năut, pudră de usturoi, pudră de chimen, sare și piper după gust și jumătate de kilogram de carne de vită tocată.

Ingredientele se amestecă uniform, și se prăjesc cu puțin ulei de măsline într-o tigaie.

Gustare: Iaurt cu puține grăsimi (la ora 14:30)

Iaurtul simplu cu conținut scăzut de grăsime este un bun adaos la regimul de post, deoarece este scăzut în calorii, dar conține și o cantitate decentă de proteine, potrivit BetterMe.com.

Cină: Somon cu legume (la ora 17:30)

Somonul este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase omega-3, iar legumele de culoare verde închisă, cum ar fi kale și broccoli, sunt bogate în antioxidanți. Vei avea nevoie de:

  • Un kilogram de somon;
  • Zeamă de lămâie de la două lămâi;
  • 4 căței de usturoi tăiați mărunt, sare și piper.

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Amestecă usturoiul cu zeama de lămâie. Somonul se așază într-o tavă cu folie de aluminiu și se lasă la cuptor, alături de celălalte legume timp de 20 de minute.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×