Experții sunt de părere că alimentele procesate și care conțin un nivel ridicat de zahăr sunt dăunătoare pentru sănătatea creierului și a sănătății. O hrană integrală, o dietă bazată pe plante poate să te ajute să combați efectele negative ale alimentelor procesate.
Alimentul pe care nu e recomandat să-l consumi dacă vrei să-ți protejezi sănătatea creierului
Atunci când consumi o mulțime de alimente procesate acestea îți pot afecta sănătatea creierului. Aceste alimente provoacă inflamații care pot deteriora vasele de sânge. Vasele de sânge furnizează creierului sângele de care are nevoie pentru a funcționa optim.
Chiar și sănătatea intestinală poate afecta felul în care te simți, de la capacitatea cognitivă, până la buna funcționare a sistemului imunitar.
Alimentele procesate pot sta la baza apariției oboselii. Aceasta din urmă contribuie și ea la apariția depresiei și, desigur, la apariția problemelor digestive.
Creierul și intestinul au o conexiune puternică, motiv pentru care unii omani au probleme cu stomacul atunci când trec printr-o perioadă stresantă.
Un nutriționist de la Parade a cercetat această relație și a declarat că alimentele bogate în zahăr sunt, de asemenea, un motiv pentru care sănătatea creierului poate fi afectată.
Calificativul de „conținut ridicat de zahăr” nu se limitează doar la zahărul tradițional, ci și la alimente și băuturi îndulcite cu sirop de porumb sau alți îndulcitori artificiali.
Consumul excesiv de zahăr poate afecta inclusiv funcția cognitivă, spun specialiștii. Nivelurile mai ridicate ale glucozei din sânge au fost asociate cu apariția demenței. Astfel, nutriționiștii recomandă să eviți alimentele procesate și bogate în zahăr dacă îți dorești să-ți protejezi sănătatea creierului.
Ce alte alimente poate fi periculoase pentru sănătatea ta
Nu doar zahărul se află pe lista neagră a nutriționiștilor, ci și alte alimente precum cărnurile procesate. Carnea procesată este considerată drept produs cancerigen de clasa 1, spun anumite studii.
Nutriționiștii recomandă să încerci să excluzi baconul din dieta ta zilnică. Cele mai recente studii au arătat că acesta poate provoca probleme de sănătate dacă este consumat în exces. Consumul de alcool poate produce și el probleme la nivel cognitiv.
Dacă obișnuiești să bei un pahar de vin într-o seară, atunci acest lucru nu ar trebui să te îngrijoreze. Cu toate acestea, alcoolul poate provoca probleme grave de sănătate dacă este consumat în exces. Îndulcitorii artificiali ar trebui și ei evitați.
Descoperă cum poți afla dacă consumi prea mult zahăr. Specialiștii au stabilit care este cantitatea care ți-ar putea provoca probleme de sănătate. Tot pe lista de alimente pe care nu e recomandat să le consumi dacă vrei să-ți protejezi sănătatea creierului se află și produsele de tip fast-food.
Acestea pot crește inflamația din organism, iar în timp pot duce la apariția bolilor cronice. Dacă vrei să-ți îmbunătățești organismul, nutriționiștii de la Healthline sugerează să apelezi la dieta mediteraneană. Aceasta este bogată în nutrienți și te poate ajuta să elimini treptat alimentele nesănătoase. T
otodată, fructele și legumele sunt bogate în antioxidanți. Aceștia sunt benefici în lupta împotriva radicalilor liberi. Alimentele bogate în acizi grași omega-3 și n magneziu sprijină și ele sănătatea creierului, spun specialiștii de peste hotare.