Dieta cu ou fiert este un alt regim conceput pentru a promova pierderea rapidă în greutate. În ultimii ani, am avut dieta cu oțet de mere. Populare au mai fost deta cu cinci mușcături și dieta vârcolacilor. Aceasta din urmă e un post de 24 de ore în zilele lunii noi și când e lună plină.
Avertizări privind dieta cu ou fiert
Dietele extreme, în general, nu sunt bune pentru sănătatea ta și nici nu sunt durabile. De obicei, acestea omit nutrienții esențiali sau chiar grupuri întregi de alimente și orice greutate pierdută va reveni. De asemenea, în astfel de regimuri alimentare, alimentele sunt etichetate ca fiind complet bune sau rele.
Întotdeauna se pretinde că dau rezultate super rapide. Dieta cu ou fiert este una dintre cele mai recente, scrie thelist.com.
Cum funcționează dieta cu ou fiert
Spre meritul său, dieta cu ouă fierte include și alte alimente în afară de ouăle fierte. Cu toate acestea, promovează consumul mai multor ouă în fiecare zi.
„Dieta cu ouă fierte este o dietă cu conținut scăzut de calorii și carbohidrați, care va promova pierderea în greutate din cauza unui deficit de calorii”, spune consultantul în nutriție Erin Palinski-Wade (prin Newsweek). „Schiza generală a planului de masă este să mănânci două ouă cu fructe la micul dejun și apoi ouă sau o altă proteină slabă cu legume fără amidon la celelalte două mese din timpul zilei”.
Potrivit Women’s Health, dieta recomandă limitarea alimentelor cu o mulțime de carbohidrați, inclusiv cartofi, pâine, alimente procesate și zahăr. În același timp, sugerează consumul de carne de pui fără piele, pește și porc pentru proteine; o selecție limitată de fructe, inclusiv grapefruit, lămâie și lime; și legume fără amidon, cum ar fi kale, spanacul și ceapa. Nu permite gustari în timpul zilei sau deserturi.
În consecință, nu oferă o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional. Deoarece caloriile sunt sever limitate, pierderea în greutate care are loc nu este sustenabilă. Greutatea va reveni odată ce planul de dietă de 14 zile se încheie.
Ce se întâmplă când mănânci atât de multe ouă
Ouăle conțin grăsimi saturate, așa că au potențialul de a crește nivelul de colesterol LDL, potrivit WebMD. În timp ce unul până la două ouă pe zi pot fi sigure, consumul mai multor ouă pe zi, așa cum se întâmplă în dieta cu ouă fierte este prea mult.
LDL este cunoscut drept colesterolul „rău”, deoarece crește șansa de atac de cord sau accident vascular cerebral. În plus, deoarece ouăle au zero fibre, iar dieta cu ou fiert restricționează mulți carbohidrați sănătoși care conțin fibre, este posibil să riști să te constipi, mai scrie Everyday Health.
De asemenea, natura restrictivă a dietei combinată cu consumul scăzut de calorii, le poate declanșa afecțiuni celor care nu au o alimentație echilibrată, scrie Healthline. Dacă ai o afecțiune cronică de sănătate, planul strict poate să nu fie optim pentru gestionarea sănătății tale.
În cele din urmă, dietele la modă nu funcționează, iar un plan alimentar echilibrat, plin cu alimente nutritive dense, este cheia sănătății.