Este extrem de important să știi de ce anume să te ferești pentru a avea parte de o viață sănătoasă și echilibrată. Anumite alimente cu impact negativ asupra sănătății tale te-ar putea aduce în pragul unor boli de inimă serioase.
Băuturi care afectează sănătatea inimii
Oamenii de știință au descoperit că aportul excesiv de fructoză duce la creșterea în greutate. De asemenea, grăsimile viscerale se vor extinde, iar acest lucru reprezintă tulburări ale sistemului cardiac și metabolic.
Este esențial să ai grijă de tine și de sănătatea ta, mai ales pentru a fi un model pentru cei din jur. Ai nevoie de mișcare, de un plan alimentar echilibrat și de stabilitate. Propune-ți niște obiective pe care să le urmezi consrant, pentru a te asigura că mergi pe drumul sugerat de specialiști.
Afecțiunile și bolile de inimă sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale decesului. Un exemplu foarte bun în acest sens este consumul de alcool.
Acesta poate crește riscul unui accident vascular cerebral. Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate deteriora vasele de sânge și nervii care vă controlează inima, precum și duce la apariția diabetului de tip 2.
Potrivit studiilor, băuturile îndulcite cu zahăr reprezintă cea mai frecventă sursă de fructoză în alimentația persoanelor, reprezentând 46% din fructoza totală.
De asemenea, consumul de fructe furnizează doar 13,4%. Este evident faptul că nivelul de fructoză dintr-o băutură sau dintr-un aliment variază în funcție de sursa fructelor respective, scrie British Heart Fondation.
De asemenea, cercetătorii au explicat și că a mânca fructe ca atare este mai sănătos decât a bea suc de fructe, care conține cantități mari de fructoză.
Băuturile alcoolice
Acestea sunt băuturi care afectează sănătatea inimii și pe care este important să le eviți sau să le consumi responsabil. Studiile au cercetat care este impactul alcoolului asupra sănătății organismului. Acestea au ținut cont de factorii naturali precum vârsta și sexul.
Alcoolul crește riscul de accident vascular cerebral hemoragic. Acest rezultat este mai mai mare decât cel din cazul accidentului vascular cerebral ischemic, potrivit studiilor.
Băuturile acidulate
Acestea sunt extrem de cunoscute, mai ales pentru nivelul de zahăr pe care ți-l furnizează în corp. Este vorba despre băuturi răcoritoare, consumate la aproape orice masă a zilei. Chiar și în cazul sucurilor de fructe, există o preconcepție despre fructoză.
Într-un studiu efectuat la copii, fiecare porție zilnică de băuturi îndulcite cu zahăr a fost legată de un risc de obezitate cu 60% mai mare, scrie Healthline.com.
De asemenea, atunci când consumi băuturi cu mult zahăr, celulele tale devin mai puțin sensibile la efectele insulinei. Rezistența la insulină este, fără îndoială, principalul factor care stă la baza sindromului metabolic. Află ce metode ai putea încerca pentru a renunța la consumul de sucuri cu conținut mare de zahăr.
Mai mult decât atât, cercetările au descoperit că un consum regulat de sucuri acidulate creează dependență.