Reclamă

Beneficiile ghimbirului. Motivul pentru care este consumat de sute de ani

Ghimbirul este deseori folosit pentru a da mai multă savoare preparatelor. Acesta este folosit în rețete de mâncare, dar și în prepararea băuturilor delicioase. Inclus în dietă de sute de ani, ghimbirul aduce o mulțime de proprietăți benefice organismului. Descoperă beneficiile ghimbirului și motivul pentru care este recomandat să-l incluzi cât mai mult în dieta ta.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 august 2023, 6:08

Ghimbirul este folosit drept condiment în anumite regiuni din China de peste 4.000 de ani, scriu sursele internaționale. Vreme de mai bine de 2.000 de ani a fost folosit ca remediu natural pentru tratarea diferitelor afecțiuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile ghimbirului

Ghimbirul este o plantă rădăcinoasă, originară din Asia de Sud, care aparține familiei numite Zingiberaceae. Ghimbirul se află în legătură cu alte condimente cum ar fi turmericul și galangalul. Ghimbirul este o plantă cu o tulpină groasă, înnodată, numită rizom.

Rădăcina sa e de culoare cafenie și este cea care se adaugă în mod obișnuit în preparatele culinare sau este consumată drept supliment alimentar.

Descoperă mai multe și despre beneficiile ceaiului de ghimbir. Acesta este recomandat în sepcial dacă te confrunți cu o răceală puternică.

Frunzele sale sunt, de asemnea, comestibile și apreciate pentru aroma distinctă. Rădăcina crudă de ghimbir este de obicei feliată sau rasă. Ghimbirul mai vine și sub formă de pudră. Mai mult, unii omani prepară ulei de ghimbir, fiind folosit la mai multe preparate, dar și în remedii naturale de înfrumusețare.

Reclamă

La ce este bun ghimbirul

Ghimbirul are multe beneficii dovedite pentru sănătate. El este o sursă abundentă de compuși bioactivi precum gingerolul și shogaolul, care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Este probavil cel mai cunpscut ca un tratament împotriva greaței, a răului de mișcare și este dovedi, de asemnea, că ghimbirul ajută la diminuarea reducerii crampelor menstruale.

Mai mult, studiile au arătat că ghimbirul ajută la îmbunătățirea funcționării metabolismului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Specialiștii de la Healthline susțin că ghimbirul ajută la îmbunătățirea digestiei și la îmbunătățirea funcției imunitare.

Reclamă

Plante poate, de asemenea, să îmbunătățească sănătatea inimii. Ajută la funcția cognitivă și la reducerea disconfortului datorită proprietăților sale analgezice care pot ajuta la reducerea durerii și a durerii musculare.

Ce se întâmplă dacă consumi ghimbir zilnic

În prezent nu există o cantitate standard recomandată a consumului de ghimbir. Totuși, se recomandă ca acesta să nu fie consumat în exces. Unii specialiști spun că nu ar trebui să consumi mai mult de 4 grame de ghimbir pe zi.

Femeilor însărcinate li se recomandă să nu ia mai mult de un gram de ghimbir pe zi, iar ghimbirul nu este recomandat copiilor care au sub 2 ani. Adulții care iau mai mult de 4 grame de ghimbir pe zi pot înregistra probleme gastrointestinale, scriu specialiștii pentru USA Today.

Prea mult ghimbir ar putea avea efecte și asupra subțierii sangelui. Este important să discuți cu medicul tău specialiști înainte de a include ghimbirul în dieta de zi cu zi. Acesta te poate ajuta să determini cantitatea potrivită pentru organismul tău.

Trebuie luate în considerare și interacțiunile potențiale pe care ghimbirul le poate avea cu medicamentele sau condițiile de sănătate existente. Astfel, o discuție în prealabil cu medicul tău specialiști te va ajuta să înțelegi ce cantitate este potrivită pentru organismul tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×