Ghimbirul este folosit drept condiment în anumite regiuni din China de peste 4.000 de ani, scriu sursele internaționale. Vreme de mai bine de 2.000 de ani a fost folosit ca remediu natural pentru tratarea diferitelor afecțiuni.
Beneficiile ghimbirului
Ghimbirul este o plantă rădăcinoasă, originară din Asia de Sud, care aparține familiei numite Zingiberaceae. Ghimbirul se află în legătură cu alte condimente cum ar fi turmericul și galangalul. Ghimbirul este o plantă cu o tulpină groasă, înnodată, numită rizom.
Rădăcina sa e de culoare cafenie și este cea care se adaugă în mod obișnuit în preparatele culinare sau este consumată drept supliment alimentar.
Descoperă mai multe și despre beneficiile ceaiului de ghimbir. Acesta este recomandat în sepcial dacă te confrunți cu o răceală puternică.
Frunzele sale sunt, de asemnea, comestibile și apreciate pentru aroma distinctă. Rădăcina crudă de ghimbir este de obicei feliată sau rasă. Ghimbirul mai vine și sub formă de pudră. Mai mult, unii omani prepară ulei de ghimbir, fiind folosit la mai multe preparate, dar și în remedii naturale de înfrumusețare.
La ce este bun ghimbirul
Ghimbirul are multe beneficii dovedite pentru sănătate. El este o sursă abundentă de compuși bioactivi precum gingerolul și shogaolul, care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Este probavil cel mai cunpscut ca un tratament împotriva greaței, a răului de mișcare și este dovedi, de asemnea, că ghimbirul ajută la diminuarea reducerii crampelor menstruale.
Mai mult, studiile au arătat că ghimbirul ajută la îmbunătățirea funcționării metabolismului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Specialiștii de la Healthline susțin că ghimbirul ajută la îmbunătățirea digestiei și la îmbunătățirea funcției imunitare.