Reclamă

Ce alimente e indicat să eviți atunci când înaintezi în vârstă: te pot face să arăți mai bătrână decât ești

Dacă te-ai întrebat ce alimente e indicat să eviți atunci când înaintezi în vârstă, experții în nutriție au dezvăluit recent lista lor. Conform specialiștilor, dacă vei continua să le mănânci, ele te pot face să arăți mai bătrână decât ești.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 28 iulie 2023, 6:06

Timpul poate „fi păcălit“ cu sport, o alimentație echilibrată și o viață în care nivelul de stres este scăzut. E important să fii atentă la nevoile corpului tău și să te alimentezi echilibrat astfel încât să aibă parte de toate vitaminele, mineralele și nutrieții de care are nevoie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce alimente e indicat să eviți atunci când înaintezi în vârstă

Potrivit nutriționiștilor, dacă vei începe să eviți cinci alimente când înaintezi în vârstă, vei trăi mai mult timp. În cazul în care nu reușești să le elimini din dietă, atunci ele te pot face să arăți mai bătrână decât ești, au mai spus specialiștii.

Supa la conservă

Supa la conservă este plină de sodiu. Pe de altă parte, o oală cu supă de legume sau una de linte are o cantitate mai mică de sodiu.

„Nivelurile ridicate de sodiu din dietă pot crește tensiunea arterială. De asemenea, ele pot crește riscul de osteoporoză“, a declarat nutriționistul Erin Palinski-Wade, autorul cărții „2-Day Diabetes Diet“. El a mai adăugat că „pe măsură ce îmbătrânim, suntem mai susceptibili la retenția de apă. Astfel, reducerea sodiului poate ajuta la reducerea balonării nedorite“.

Reclamă

Hotdogul, baconul, salamul și alte preparate procesate

Chiar dacă sunt gustoase, din păcate și ele sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și nitrați. Din aceste motive, produsele menționate anterior au legătură cu bolile de inimă, diabetul și cancerul de stomac.

„Un hotdog ocazional sau o bucată de salam la întâlnirile de familie nu te vor ucide“, a spus Karen Collins, consilier nutrițional la Institutul American de Cercetare a Cancerului. El te sfătuiește să nu mănânci zilnic preparate din carne procesată.

Reclamă

Preparatele prăjite

„În timp ce cartofii prăjiți și rulourile cu ouă sunt surse de grăsimi și uleiuri nesănătoase, mâncărurile cu prăjeli sunt, de obicei, bogate în grăsimi trans. Ele mai conțin uleiuri hidrogenate și uleiuri tropicale. Acestea cresc colesterolul. În plus, sunt legate de boli de inimă, diabet, cancer și obezitate“, au explicat oficiali de la Consiliul Național privind Îmbătrânirea, potrivit yahoo.com.

Reclamă

Produsele de patiserie

Bogate în calorii, grăsimi și zahăr, să îți începi ziua cu o gogoașă, produse de patiserie sau alte dulciuri reprezintă unele dintre cele mai proaste decizii. Și asta pentru că aceste alimente sunt legate de supraponderalitate și obezitate. Ele oferă puțină sațietate. Îți pot crește pofta de dulciuri toată ziua“, a subliniat Julie Upton, nutriționistă și coautoare la „Energy to Burn“.

Grepfrutul

În ciuda faptului că acest fruct citric are o mulțime de beneficii, el se numără printre produsele pe care ar fi bine să le eviți atunci când înaintezi în vârstă. Explicația este simplă. Dacă urmezi anumite tratamente și mănânci grepfrut, există posibilitatea mare de a influența efectele pastilelor. Astfel, citricul te poate face să arăți mai bătrână decât ești, de fapt.

„Dacă iei anumite medicamente pentru a trata hipertensiunea arterială, anxietatea sau insomnia, este posibil să fi fost sfătuită să nu mânânci grepfrut. Acesta poate intensifica efectele unor medicamente, făcându-le periculoase“, au declarat experți de la Sun Health Communities din Arizona.

Descoperă când este indicat să mănânci grapefruit. Totodată, afli mai multe despre beneficiile acestuia pentru sănătate.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×