Dovleacul plăcintar este unul dintre ingredientele vedetă ale toamnei pe care îl poți include în diverse preparate, atât dulci cât și sărate. Poți prepara diferite rețete de plăcinte, tarte, biscuiți, ca în rețeta de față, dar și diverse rețete de creme pentru torturi și prăjituri. Îl poți include chiar și în rețete de aluaturi.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea celor mai delicioși și aromați biscuiți, în culorile toamnei.
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată – Ingrediente
- 1 ou mare;
- 200 gr zahăr brun;
- 100 gr zahăr vanilinat;
- 250 gr unt cu peste 80% procent de grăsime;
- 200 gr piure de dovleac copt;
- 300 gr făină;
- 250 gr fulgi de ciocolată;
- 5 gr bicarbonat de sodiu;
- 5 gr sare;
- 2 gr pudră de scorțișoară.
Rețetă de biscuiți cu dovleac copt și ciocolată – Mod de preparare
Începi cu pregătirea dovleacului care necesită timp de coacere, timp de răcire și timp de procesare.
Cum se coace dovleacul plăcintar
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie dovleacul pe jumătate și îndepărtează-i semințele cu ajutorul unei linguri. Apoi taie jumătățile de dovleac în bucăți mai mici. Așază-le într-o tavă, pe hârtie de copt și pune tava la cuptor pe sertarul de la jumătatea cuptorului. Coace dovleacul pentru 50-60 de minute, la 200 de grade, sau până când se rumenește deasupra și pătrunde bine furculița în el. Lasă dovleacul copt să se răcească, apoi ia 2-3 bucăți din el, și transformă miezul într-un piure fin, cu ajutorul blenderului. Poți trece piureul de dovleac prin sită.
Când ai terminat cu pregătirea dovleacului, poți începe să prepari aluatul pentru biscuiți.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Cum se prepară aluatul pentru biscuiți
Pune în bolul mixerului untul moale, ținut la temperature camerei. Adaugă peste el cele două tipuri de zahăr. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă oul și piureul de dovleac copt și omogenizează compoziția. Amestecă făina cu sarea și bicarbonatul de copt și încorporează amestecul în compoziția de mai sus. Adaugă și fulgii de ciocolată, omogenizează compoziția și pune bolul la frigider, acoperit cu folie de prospețime, pentru 30 de minute.
Înainte de a scoate aluatul pentru biscuiți cu dovleac copt și ciocolată de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetează tava cuptorului cu hârtie de copt. Scoate aluatul de la rece și rupe din el bucăți mici de dimensiunea unei mingi de ping pong. Modelează-le în forme sferice cu ajutorul mâinilor și aplatizează-le ușor. Așază biscuiții astfel formați în tava tapetată cu hârtie de copt la mici distanțe între ei. Coace biscuiții pentru 10-12 minute la 180 de grade Celsius, sau până când sunt frumos rumeniți la exterior.
Vei fi încântată de gustul delicios al biscuiților, culoarea plăcută și textura fragedă și sfărâmicioasă.
Dacă te-am convins să incluzi dovleacul în rețetele tale culinare îți recomandăm și rețeta celui mai îndrăgit desert de toamnă: Plăcintă cu dovleac.