Amidonul alimentar poate înlocui cu succes făina din rețetele de prăjituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele în care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranță la acesta.
În plus, dacă este consumat regulat, în cantități recomandate, amidonul poate favoriza creșterea cantității de bacterii benefice din colon. Acestea au un rol important în a asigura o mai buna digestie.
Pe lângă utilizarea acestuia la blaturile de tort, se mai poate folosi și la creme pentru prăjituri sau la sosuri. În comparație cu făina, amidonul oferă o textură mai densă preparatelor, dar și un timp mai scurt de preparare.
Descoperă și o rețetă de cremă de vanilie pentru care folosești amidonul în compoziție, iar mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pas cu pas pentru blatul de tort cu amidon.
Blat de tort cu amidon – Ingrediente
- 6 ouă de mărime medie
- 200 gr de zahăr
- 75 gr de făină
- 75 gr de amidon de porumb
- un praf de sare
- aroma la alegere.
Rețeta blatului de tort cu amidon – Mod de preparare
Mai întâi, adună pe masa de lucru ingredientele necesare blatului de tort și lasă-le la temperatura camerei timp de 20-30 de minute.
Pentru a ajunge mai rapid la temperatura camerei, separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așază și hârtie de copt într-o formă de copt cu diametrul de 24-25 cm. Descoperă și o rețetă de blat de tort marmorat sau sub formă de zebră.
Cum prepari blat de tort cu amidon
Primul pas pentru prepararea compoziției de blat constă în amestecarea albușurilor folosind mixerul sau un tel, până când se transformă într-o spumă cristalină. Apoi, adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci energic.
Te oprești din amestecat când obții o bezea fermă și lucioasă. Încorporează unul câte unul gălbenușurile, amestecând ușor cu o spatulă. Folosește mișcări circulare, de jos în sus pentru a îngloba mai mult aer în compoziție. Dacă obții o compoziție aerată, blatul de tort va ieși foarte pufos.
Trece prin sită făina amestecată cu amidonul și încorporează treptat amestecul, în compoziția de mai sus. Adaugă și aroma preferată: esență de vanilie, coajă de lămâie, de portocală, etc.
Întinde compoziția pentru blat în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune forma de copt în cuptor și coace minunatul blat de tort cu amidon pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, scoate-l din forma de copt și transferă-l pe un platou sau pe un grătar de răcire. Lasă-l să se răcească bine înainte de a-l secționa și a-l folosi la tort.
Dacă te întrebi la ce tort savuros să folosești blatul cu amidon în compoziție, îți recomandăm o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.