Dintr-un aluat simplu, format din apă și ulei, plus câteva ingrediente de bază, îți poți asigura porția de desert zilnică. Nici nu zici că sunt de post, atât de bune și aspectuoase sunt!
Afinele din interiorul brioșelor pot fi înlocuite și cu alte fructe preferate. Poți pune vișine, zmeură, căpșuni, chiar și fructe confiate. Nuca de cocos se poate înlocui cu miez de nucă, măcinat fin. Pentru orice combinație de ingrediente optezi, brioșele vor ieși, cu siguranță, la fel de delicioase.
Așadar și deserturile de post pot fi la fel de gustoase și ușor de preparat ca și deserturile clasice. Urmărește mai jos ce ingrediente pot fi folosite pentru a prepara așa simplu și delicios desert de post.
Brioșe de post cu afine și nucă de cocos – Ingrediente
- 200 gr făină
- 100 gr nucă de cocos
- 150 gr zahăr
- 250 ml apă minerală
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 păstaie de vanilie
- 1 praf de sare
- 5 gr praf de copt
- 100 gr afine
Brioșe de post cu afine și nucă de cocos – Mod de preparare
Modul de preparare al brioșelor este foarte simplu și ușor, asemănător cu cel al preparării unui chec. Necesită doar mai mult timp asamblarea lor în formele speciale de copt.
Cum se pregătește aluatul de brioșe?
Pornește cuptorul la 180 de grade, pentru a avea timp să se încălzească.
Pune într-un vas apa minerală, uleiul de floarea soarelui și zahărul. Seteaza mixerul la treapta joasă și mixează ingredientele până când zahărul se diluează.
În alt vas, amestecă făina cu sarea și praful de copt. Adaugă amestecul de ingrediente solide peste cel de ingrediente lichide. Omogenizează bine compoziția. Adaugă și miezul de la păstaia de vanilie și, la final, nuca de cocos. Aluatul obținut va avea textura unei budinci ușor cursive sau o textură mult mai consistentă decât cea de clătite.
Spală afinele și lasă-le la scurs. Adaugă peste aluatul de brioșe pregătit și amestecă bine.
Cum se asamblează și coc brioșele de post?
Așază hârtiuțe speciale pentru brioșe în formele de copt. Toarnă aluatul pentru brioșe de post cu afine și nucă de cocos în formele de copt. Aluatul trebuie să ocupe aproximativ trei sferturi din capacitatea formelor de copt.
Pune tava cu aluatul pentru muffins de post la cuptor pentru 30-35 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. Brioșele vor crește în timpul coacerii, mărindu-și aproape dublu volumul.
Lasă-le să se tempereze în tavă 10-12 minute, apoi transferă-le pe un suport de răcire.
Se servesc simple, pudrate cu zahăr, sau glazurate cu diverse toppinguri: de ciocolată, de fructe, etc. Sunt delicioase în orice combinație!