Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit

Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și cu o formă perfectă, atunci trebuie să cunoști aceste trucuri secrete. Descoperă și tu când se scot cozonacii din tavă.

Beatrice Ioana
Publicat: 27 aprilie 2024, 6:38
Trebuie să cunoști aceste trucuri secrete pentru un preparat perfect. Descoperă și tu când se scot cozonacii din tavă / Shutterstock

Pentru masa de Pește îți recomandăm să prepari și tu o rețetă tradițională de cozonac. Deși este un preparat care necesită puțină experiență în bucătărie, cozonacul poate fi pregătit chiar și de gospodinele la început de drum. Dacă respecți indicațiile necesare atunci sigur vei avea pe masă un preparat pufos și gustos.

Când se scot cozonacii din tavă

Cozonacul este un deliciu de pe masa de sărbătoare a românilor. Dacă ai acces la câteva secrete vechi, atunci sigur vei obține cel mai bun preparat.

Cozonacul are nevoie de ingrediente de calitate, de un proces de frământare executat corect, dar și de un timp de coacere respectat ca la carte.

Aluatul și umplutura trebuie să se îmbine perfect pentru a-ți oferi deliciul mult dorit. Pentru început trebuie s te asiguri că ai ales ingredientele potrivite.

Folosirea ingredientelor corecte este crucială pentru momentul în care scoți cozonacul din tavă. În funcție de ingredientele alese, acestea pot determina dacă desertul tău va rămâne umflat și pufos sau se va lăsa imediat ce va fi scos din tavă.

Nu doar ingredientele vor juca un rol cheie. Procesul de frământare este și el important pentru a activa drojdia proaspătă. Aluatul trebuie frământat cu atenție pentru a ajuta cozonacul să fie dens și pufos după coacere.

Dacă îți este teamă de acest proces, poți încerca și o rețetă de cozonac fără frământare. După ce ai pregătit aluatul pentru cozonac, acesta trebuie pus în tavă și introdus în cuptor.

Gospodinele recomandă să pui aluatul în tavă și să-l lași cel puțin 15 minute înainte de a-l pune la cuptor. Pornește cuptorul și lasă-l să se încălzească la o temperatură cuprinsă între 160 și 180 de grade Celsius. Lasă cozonacul la copt și verifică-l spre final cu ajutorul testului scobitorii.

Când cozonacul este gata, atunci îl poți scoate din cuptor. Scoate cozonacul cu tot cu tavă și mai lasă-l în formă între 5 și 30 de minute, spun cei de la Lecturi și Arome.ro. În felul acesta cozonacul tău se va răci în formă și nu se va lăsa atunci când va fi scos de acolo.

Folosește un cuțit dacă acesta nu se desprinde din formă din prima. Vei avea pe masa de Paște un cozonac pufos și cu forma perfectă.

Cu ce se ung cozonacii după coacere

Dacă vrei să ai cozonaci lucioși, atunci poți încerca să-i ungi cu acest amestec special imediat după ce i-ai scos din cuptor. Trucul secret este cunoscut de toate gospodinele.

Există o combinație de ingrediente care îți oferă un gust plăcut și un aspect spectaculos. Înainte de a pune cozonacul la cuptor este recomandat să-l ungi cu un amestec de ou bătut și puțin lapte.

Acest amestec ar trebui pus peste cozonac în ultima parte a procesului de coacere. După ce ai scos cozonacul de cuptor poți să-l ungi cu un amestec de apă călduță, miere și puțină esență de vanilie.

Vei avea un cozonac aburind, rumen, lucios și cu un gust spectaculos.

Nu ai nevoie de ingrediente complexe pentru a-i oferi cozonacului tău aspectul mult visat. Familia va fi impresionată de aspectul perefect ala cestuia, dar și de gustul său excepțional.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI