Fasolea neagră, pinto, fasolea albă sau roșie, indiferent pe care o alegi, nutriționiștii spun că nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Conform Consiliului de fasole uscată din SUA, fasolea preferată a americanilor este fasolea pinto. Aceasta este folosită într-o mulțime de rețete gustoase și delicioase.
Care sunt cele mai sănătoase tipuri de fasole
Fasolea vine într-o mulțime de sortimente. Mulți o consideră centrul nutrițional al fiecărei mese. Fasolea este plină de fibre, proteine, fier, amidon rezistent, o formă sănătoasă de amidon care îmbunătățește sănătatea intestinului, deoarece nu crește glucoza.
De asemnea, fasolea conține polifenoli, care acționează ca antioxidanți ce pot proteja împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Cele mai bune alegeri pentru dieta ta zilnică vor depinde de ceea ce vrei să obții din consumul de fasole.
Dacă ești în căutarea unei mese bogate în proteine, atunci poți opta pentru fasolea neagră. Aceasta conține aminoacizi esențiali pentru organism. Proteinele și fibrele te vor ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp și vor ajuta la reglarea nivelului zahărului din sânge.
Studiile au arătat, de asemenea, că fasolea neagră îmbunătățește răspunsurile la glucoză și că are potențial antiinflamator. Descoperă mai multe despre alimentele bogate în antioxidanți. Acestea reduc inflamația din organism. Fasolea albă este bogată în mangan, un oligomineral care ajută la îmbunătățirea sistemului osos și a sistemului imunitar.
Beneficiile generale ale consumului de fasole
Fasolea are o mulțime de beneficii pentru sănătate, susțin nutriționiștii pentru Healthline. Fasolea este densă din punct de vedere nutrițional. În plus, aceasta este versatilă și poate fi inclusă într-o mulțime de preparate.
Multe bucătării folosesc fasolea ca ingredient integral, ceea ce înseamnă că poți găti cu diferite arome și ingrediente pentru a transforma un preparat simplu într-unul extraordinar. Cosnumul de fibre trebuie făcut cu mare atenție. Dacă nu te hidratezi suficient, atunci ar putea să-ți îngreuneze digestia.
Procesul de gătire al fasolei ajută la eliminarea pectinelor naturale și a acidului fitic, care pot scădea absorbția mineralelor precum fierul și calciul.
De asemenea, specialiștii recomandă să lași fasolea la înmuiat înainte de a încerca să o prepari. Dacă alegi să consumi fasolea de la conservă, atunci trebuie să fii foarte atentă la acest aspect, susțin specialiștii. Fasolea la conservă are un conținut mare de sare adăugat. Dacă aportul zilnic de sodiu depășește limitele, atunci poate ar trebui să eviți fasolea la conservă.
Asociația Americană a Inimii spune că maximum de sodiu consumat zilnic ar trebui să ie de 2.3000 de miligrame și, în mod ideal, nu mai mult de 1.500 de miligrame.
Fasolea este, de asemenea, o sursă bună de fier. Specialiștii recomandă să consumi fasolea în combinație cu un aliment bogat în vitamina C. Acest lucru va ajuta la absorbția mult mai rapidă a fierului din fasole.
Unele studii susțin că fasolea este ideală pentru persoanele care se confruntă cu probleme cardiovasculare. Înlocuirea carbohidraților rafinați cu fasolea poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, susțin nutriționiștii.