Cartofii prăjiți: de ce i-ai gătit greșit până acum

Cea mai simplă și gustoasă mâncare constă într-o legumă pe care o prăjești, o condimentezi și apoi o servești ca garnitură lângă un produs mai consistent. Îi gătești de când te știi, dar ce ai spune dacă ai afla că ai pregătit greșit cartofii prăjiți până acum?

Publicat: 4 februarie 2021, 18:09
Actualizat: 5 aprilie 2021, 17:52
Secretul pentru o masă gustoasă care include în meniu cartofii prăjiți stă în felul în care îi prepari / Shutterstock

Rețeta poate conține câteva detalii pe care le-ai omis sau pe care nu le-ai consideat așa de importante. În bucătărie însă, pașii pe care îi urmezi în procesul de gătire trebuie urmați întocmai.

De ce ai gătit greșit cartofii prăjiți până acum

Aparent, secretul pentru o masă gustoasă care include în meniu cartofii prăjiți stă în felul în care îi prepari. Mai precis, trebuie să-i prăjești de două ori. Prima dată pentru a se găti cât mai bine și moale la interior, iar a doua oară pentru a le da acea crustă crocantă și aurie la exterior. Iar totul se întâmplă într-o baie de ulei, cantitativ mai mică.

Cea mai simplă metodă să te convingi este să testezi rețeta

Și nouă ne-a fost greu să acceptăm că am pregătit greșit cartofii prăjiți până acum, deși este cea mai gustoasă garnitură. Dacă și tu ești în faza de negare, cea mai simplă metodă pentru a te convinge este să pui în practică noua abordare a rețetei.

Pune cartofii clătiți și uscați ulterior în uleiul rece, nu încins. Apoi, în timp ce temperatura uleiului se ridică la una normală, cartofii vor începe ușor, ușor să se gătească la interior. Până ajunge uleiul în punctul de fierbere, crusta deja începe să apară. Nu este nevoie să te implici mai mult și nici să adaugi cantități uriașe de ulei. Cartofii prăjiți nu absorb atât de mult ulei de floarea soarelui precum ți-ai închipui.

Vei observa că rămâne aproape o jumătate întreagă de ulei din cantitatea inițială. Scoate cartofii prăjiți cu o spatulă și așază-i într-o tavă întinsă pe care ai pus înainte un șervețel. Te vei asigura astfel că orice urmă de grăsime va fi absorbită. Adaugă un praf de sare de mare cât timp mai sunt încă aburinzi și ai terminat.

Pentru cele care se simt aventuriere, se poate adăuga și ketchup dulce sau picant, după caz. Poți face acest lucru în două moduri simple: fie îl torni peste cartofii prăjiți, fie îl pui într-un bol separat.

Ca să ai o aromă mai intensă poți să răzui diferite tipuri de brânză sau de cașcaval pe ei. Lasă-i apoi să se întrepătrundă acoperiți cu un capac sau fără.

Contrar așteptărilor, cartofii prăjiți nu vin din Franța, ci din Statele Unite ale Americii. Sunt folosiți cel mai adesea ca garnitură și au până în 400 de calorii. De la curățare, până la gătire și în final la așezare, tot procesul de preparare prin care trec cartofii prăjiți nu durează mai mult de jumătate de oră.

Anumite rețete conțin și un ingredient secret. Este comun și foarte gustos și se poate pregăti rapid. Usturoiul, după ce se pisează, este amestecat cu apă sau, după caz, și cu smântână pentru a nu fi atât de iute. Se servește separat într-un bol sau turnat peste cartofii prăjiți.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI