Consumarea fructelor pe stomacul gol s-ar pueta să nu fie cea mai bună idee. Poate avea unele potențiale efecte nefaste în organism, așadar ai grijă de sănătatea corpului tău.
Cât de bine e să mănânci fructe pe stomacul gol
În cazul diabeticilor, observă nutriționista Lauren Manaker, se recomandă consumul fructelor și altor carbohidrați după consumul de vegetale, proteine și grăsimi pentru a susține controlul glucozei din sânge.
Totuși, completează aceasta, nu este o regulă ad litteram, căci mai contează ordinea alimentelor. Astfel te asiguri că nu se consumă carbohidrați fără proteine sau grăsimi adiționale.
Un studiu din 2019 apărut în Nutrients a sugerat că a începe mesele cu preparate bogate în fibre și apă în locul unora numai cu proteine sau carbohidrați poate crește nivelurile de satisfacție.
Toate fructele furnizează o doză de fibre și apă, vedetele sațietății. Dar asta nu înseamnă trebuie să te limitezi la ele ca să te simți sătulă. În afară de asta, fructele nu sunt singurele alimente care conțin nutrienți satisfăcători, notează Eatingwell.
Nutriționistul-dietetician Elizabeth Shaw recomandă să mănânci toate elementele din acest grup alimentar după preferințe. Astfel, poți consuma fructe după voie oricând în timpul mesei sau al unei gustări. Mai degrabă decât să te preocupi de specificul ordinii în care să mănânci.
Cum să mănânci mai multe fructe, potrivit dieteticienilor
Ca regulă generală, observă nutriționiștii, include mai multe fructe – proaspete, congelate, la conservă sau uscate – în planul tău alimentar de-a lungul zilei. Te vei bucura de un aport semnificativ de fibre, vitamine și minerale.