Beneficiile cunoscute ale avocado derivă din grăsimile lor sănătoase pentru inimă. Majoritatea grăsimilor din avocado sunt mononesaturate, care diferă de grăsimile saturate care abundă în carne și lactate. Află de ce recomandă nutriționiștii consumul de avocado.
Cât de sănătos este avocado
Avocado te poate ajuta să îți ții colesterolul sub control. Grăsimile saturate pot bloca vasele de sânge și pot crește riscul de boli de inimă, potrivit specialiștilor. Dacă nivelul de colesterol nu este controlat, poate duce la atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale.
În timp ce grăsimile saturate cresc colesterolul LDL, grăsimile nesaturate îl pot reduce. Din acest motiv, avocado poate ajuta la gestionarea nivelului de colesterol din sânge, mai ales atunci când îl consumi în locul unor alimente precum carnea, brânza și untul.
Consumul de avocado susține microbiomul intestinal
Avocado sunt bogate în fibre, ceea ce te poate ajuta să menții o greutate sănătoasă și să ai un intestin sănătos. „Atunci când bacteriile intestinale digeră fibrele, acestea eliberează mici molecule numite postbiotice care ajută sănătatea generală.”, a declarat profesorul de medicină și nutriție Zhaoping Li.
De asemenea, bacteriile sănătoase pot semnala creierului senzația de sațietate. Medicul a adăugat că avocado te poate ajuta să îți atingi obiectivele zilnice de fibre. Ar trebui să vizezi un consum zilnic cel puțin 21 până la 38 de grame de fibre zilnic. Un avocado întreg are în jur de 10 grame, ceea ce îl face un aliat pentru sănătate.
E bogat în micronutrienți
Dacă te-ai întrebat cât de sănătos este avocado, specialiștii te asigură că poate susține sănătatea pielii, datorită conținutului ridicat de Vitamina E. De asemenea, luteina din avocado poate ajuta la menținerea sănătății ochilor. În timp ce bananele tind să primească tot creditul pentru potasiu, avocado conține chiar mai mult din acest mineral important. Potasiul este important pentru organism, deoarece ajută la reducerea tensiunii arteriale ridicate.
Reduce riscurile de boli de inimă
Cercetătorii susțin, potrivit ultimelor studii, că dacă obișnuiești să consumi cel puțin două porții de avocado pe săptămână, poți avea un risc cu 21% mai mic de boli de inimă. Așadar, poți face o obișnuintă din consumul de avocado. Acest obicei vor aduce multe beneficii organismului tău și stării tale generale de bine.
Avocado copt și cremos este excelent pentru a fi consumat la micul dejun, pe pâine prăjită, în salate și burgeri. De asemenea, îl poți mânca pur și simplu presărat cu sare, ca gustare. Îl poți integra extrem de ușor în dieta ta zilnică și este și foarte ușor de preparat. Dar nu uita, un singur aliment nu poate face ca dieta ta să fie sănătoasă sau completă. Consumă avocado ca parte a unei diete diverse și echilibrate, bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine sănătoase.