Lipsa zahărului și prezența grăsimilor nesaturate sănătoase sunt alte avantaje ale acestui fruct. Fiind atât de versatil, dieteticienii recomandă adesea avocado pentru prevenirea și gestionarea diabetului.
Avocado, un aliat pentru sănătate
Avocado, un aliat pentru sănătate. Studiile efectuate în ultimii ani arată ca avocado protejează împotriva cancerului, bolilor de inimă, artritei și cataractei. Sărac în colesterol și sodiu, avocado ajută la controlul greutății, fiind o sursă importantă de antioxidanți, proteine și fibre.
De asemenea, se remarcă prin abundența de fibre, potasiu, magneziu, vitamine B (cum ar fi acidul folic), vitamina E și carotenoide, potrivit Veryhealth.
Avocado este un aliment indispensabil, care câștigă o tot mai mare popularitate. Acest fruct oferă 20 de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, vitamine, potasiu și altele.
Conținutul său ridicat de calorii și grăsimi te poate face să te întrebi dacă este atât de sănătos, consumat în mod regulat. Iată ce spun experții în nutriție.
Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, fibre, vitamine C, E, K și B-6
Avocado, un aliat pentru sănătate. Dacă ai fost diagnosticată cu diabet sau încerci să reduci riscul apariției bolii, ceea ce mănânci va juca un rol-cheie în obiectivele tale de sănătate. Poți face modificări ale dietei și ale stilului de viață pentru a reduce riscul de complicații ale diabetului.
Dacă ești expus riscului de diabet de tip 2, modificările de dietă pot ajuta la prevenirea bolii sau chiar la inversarea ei.
Respectarea unei diete „prietenoase cu diabetul” este una dintre primele recomandări pe care le va face medicul, indiferent dacă ai fost diagnosticat cu diabet sau ești expus acestui risc. În timp ce mulți oameni iau în calcul reducerea consumului de carbohidrați sau zahăr, adăugarea anumitor alimente poate atenua riscul.
Un astfel de aliment este avocado. Fructul exotic conține din abundență grăsimi mononesaturate, fibre, vitamine C, E, K și B-6 și nutrienți precum riboflavina, niacină, acid folic, acid pantotenic, magneziu și potasiu. De asemenea, sunt o sursă excelentă de luteină, beta-caroten și acizi grași omega-3.
„Nu există niciun aliment care să protejeze în mod magic corpul de declanșarea diabetului”, a declarat Mary Ellen Phipps.
Totuși, cercetările au arătat că un consum consistent al unor alimente poate ajuta la stimularea nivelurilor sănătoase de zahăr din sânge. Iată de ce avocado înseamnă o opțiune adecvată pentru o dietă prietenoasă cu diabetul.
Avocado, un aliat pentru sănătate. Ajută la un control excelent al nivelului de zahăr din sânge
Avocado, un aliat pentru sănătate. Spre deosebire de majoritatea fructelor, avocado are un conținut scăzut de zahăr. Astfel, o ceașcă furnizează mai puțin de 1 gram de zahăr. Avocado conține multe grăsimi și fibre sănătoase, ambele fiind legate de un control mai bun al glicemiei.
Cercetările sugerează că avocado ar putea ajuta la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Un studiu a constatat că prin consumul de avocado survine o scădere a glicemiei și a insulinei și rate mai scăzute de apariție a diabetului zaharat de tip 2. Un alt studiu a arătat o asociere între consumul de avocado și un management mai bun al glucozei și insulinei, în special la persoanele cu diabet de tip 2.
Nutriționiștii recomandă dietele care includ multe grăsimi nesaturate și fibre, pe care avocado le conține, fiind asociate cu factori de risc mai reduși de boli cardiace, precum colesterolul mare.
De asemenea, un studiu efectuat în cazul persoanelor supraponderale, obeze sau cu rezistență la insulină a arătat că prin consumul de avocado în loc de carbohidrați sunt controlate mai bine valorile zahărului din sânge și al colesterolului.
Magneziul și potasiul din avocado reglează insulina
Avocado, un aliat pentru sănătate. Magneziul și potasiul sunt doi are nutrienți cheie în controlul și prevenirea diabetului, iar avocado este bogat în acești nutrienți.
Efectele se leagă de rolul magneziului în metabolismul glucozei și reglarea insulinei. În general diabetiicii au niveluri mai scăzute de magneziu, deficiență legată de rezistența la insulină (un factor cheie în dezvoltarea diabetului de tip 2.
Magneziul stimulează, în egală măsură, sănătatea cardiovasculară, ajutând la menținerea unor rithmuri normale ale inimii și nivelurilor de tensiune arterială. De notat că potasiul lucrează în tandem cu magneziul pentru a asigura organismul că poate reacționa la insulină și glucoză și a le folosi eficient.
Dacă încerci să reduci riscul de diabet, este important să mănânci la ore regulate. Săritul peste mese sau pauzele prea lungi între mese pot duce la o senzație de foame exagerată. Ca efect te expui riscului de a mânca în exces, arată Anzlovar. Astfel induci stress organismului tău, ceea ce impactează direct nivelul de zahăr.
De reținut că niciun aliment nu poate provoca, vindeca sau preveni diabetul. Însă includerea consistentă în dietă a alimentelor cu valoarea dovedită în reglarea nivelului de sânge și reducerea colesterolului poate ajuta eficient controlul diabetului. Avocado bifează la toate aceste capitole.
Avocado, un aliat pentru sănătate. Reduce riscul de boli cardiace
Boala cardiacă este una din principalele cauze de deces la persoanele care suferă de diabet. Dacă ai fost diagnosticat cu diabet de tip 2, este importantă urmarea unei diete prietenoase atât cu diabetul, cât și cu condiția inimii.
Pentru a reduce riscul bolilor de inimă, este vitală adoptarea unei diete bogate în potasiu, magneziu, fibre, folați, grăsimi mononesaturate, polifenoli și antioxidanți. Fiecare dintre acești nutrienți sănătoși se găsește într-un avocado copt.
Un studiu din 2022 publicat în Jurnalul Asociației Americane a Inimii a constatat că avocado este asociat cu o scădere cu 16-22% a riscului de boli cardiovasculare și boli coronariene. Cercetătorii au observat că schimbarea unei jumătăți de porție de unt, margarină, ou, brânză, iaurt sau carne procesată cu aceeași cantitate de avocado scade semnificativ riscul acestor afecțiuni.
Ajută funcția creierului
Avocado, beneficii pentru sănătate. Dacă dorești să previi declinul cognitiv și să îmbunătățești sănătatea creierului, consumul zilnic de avocado poate ajuta. Potrivit unui studiu apărut în International Journal of Psychology, avocado conține luteină, un compus care traversează bariera hematoencefalică.
Compusul poate îmbunătăți funcția cognitivă. Luteina este un carotenoid sau pigment vegetal. Reprezintă 66-77% din concentrația totală de carotenoizi din creierul uman. Acesta conferă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care ajută la protejarea creierului.
Avocado, beneficii pentru sănătate. Cum să incluzi avocado în dieta ta
Avocado, beneficii pentru sănătate. Dacă dorești să incluzi avocado în dieta ta, iată câteva idei eficiente cu care să începi:
- Adaugă avocado într-un smoothie.
- Include felii de avocado într-o gustare sănătoasă, cu puține grăsimi.
- Adaugă avocado în salate pentru o textură cremoasă.
- Zdrobește avocado și întinde-l pe felii toast din făină integrală sau ca o alternativă la maioneză, în sandvișuri.
- Adaugă avocado la ouă jumări sau omlete și ai un mic dejun gustos și bogat în nutrienți.
- Pentru a da o notă modernă unui meniu clasic, încearcă să incluzi diced avocado îmtr-o salată de pui sau ton.