Darren McGrady a fost bucătarul personal al Reginei Elisabeta în timpul serviciului său de 15 ani la Palatul Buckingham, scrie The Independent.
El a acompaniat-o pe Regină și în cadrul a două turnee internaționale și a gătit pentru cinci președinți din Statele Unite ale Americii – Ford, Reagan, Bush Senior, Clinton și Bush Junior.
McGrady a lucrat și cu alți membri ai Familiei Regale. Printre aceștia se numără Prințesa Diana, Prințul William și Prințul Harry. Recent, el a dezvăluit tot ce mănâncă Regina Elisabeta într-o zi obișnuită.
Tot ce mănâncă Regina Elisabeta într-o zi obișnuită
McGrady a dezvăluit că Regina mănâncă de patru ori pe zi. Se pare că Elisabeta preferă porții mici la micul dejun, prânz, ceaiul de după-amiază și cină.
În cadrul unei serii publicate pe YouTube, McGrady a vorbit despre fiecare masă a Reginei în parte. La micul dejun, Elisabeta își începe dimineața cu o ceașcă de ceai și biscuiți, urmate de cereale, potrivit lui Katie Nicholl, biograf regal. La prânz, McGrady îi pregătea pește la grătar, cu spanac sau dovlecei. Ea mai mânca și pui la grătar, cu o garnitură de salată.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
După-amiaza, printre ce mănâncă Regina Elisabeta se numără și ceai și gustări precum biscuiți cu gem și cremă de smântână.
Întotdeauna se bucura de ceaiul de după-amiază, indiferent unde era în lume. Am zburat în Australia și eram pe iahtul regal. Era ora cinci dimineața, dar pentru Regină era cinci după-amiaza, așa că jobul meu a fost să fac biscuiți.
– Darren McGrady
Cât despre celelalte preparate, McGrady a vorbit și despre alimentele preferate ale Reginei. Ea preferă să mănânce mâncăruri ce nu au foarte mulți carbohidrați.
Care sunt preparatele preferate ale Reginei Elisabeta
Potrivit lui McGrady, bucătarul-șef îi oferea Reginei un meniu la începutul săptămânii. Dacă acesteia nu îi plăcea un anumit fel de mâncare, atunci nota preparatul într-un carnețel.
Elisabeta a II-a e fana creveților din Golful Morecambe, pe pâine.
„Sunt gătiți și marinați într-un unt picant secret. Regina îi mânca pe pâine prăjită,” a declarat McGrady. „Și atunci când îi întinzi pe pâine caldă, untul se topește.”
În timp ce Regina preferă porții mici de mâncare sărată, e fana alimentelor dulci. „Îi place la nebunie ciocolata. Orice punem pe meniu cu ciocolată, asta alege,” a continuat McGrady.
Printre ce mănâncă Regina Elisabeta se numără și un sandvici croque monsieur, cu brânză Gruyere, șuncă și ouă bătute.
McGrady a dezvăluit că dincolo de ce mănânca Regina Elisabeta în fiecare zi, una dintre cele mai importante mese de la palat era prânzul cu pește și cartofi prăjiți, ce avea loc în fiecare vineri.
„Tuturor le plac peștele și cartofii prăjiți,” a declarat McGrady. „Toți angajații, 300 de angajați de la Palatul Buckingham, toți bucătarii mâncau pește și cartofi prăjiți la prânz. Dar nu mâncam cu sos tartar sau ketchup, foloseam condimentul cremă pentru salată.”