Gospodinele din regiunea Moldovei știu cum să faci un aluat pufos pentru plăcinte. Bucătarii vin și ei în ajutor cu câteva sfaturi utile. Ai envoie de câteva schimbări mici în rețeta aluatului pentru a schimba complet rezultatul plăcintele reprezintă preparatul copilăriei și poate fi preparat în nenumărate moduri.
Ce poți pune în aluatul de plăcintă pentru a ieși mai pufoasă
Plăcintele nu sunt greu de preparat. Rețetele sunt variate, dar aluatul este la bază același. Poți să prepari plăcinte dulci, cum ar fi cele cu mere. Totodată poți să prepari plăcinte sărate, cum ar fi cele cu brânză și ceapă verde.
Pentru a obține un aluat mult mai pufos trebuie să adaugi un ingredient secret. Ingredientul secret există deja în bucătăria ta. Ai nevoie de o combinație de 100 de mililitri de ulei și 60 de grame de smântână.
Pune această compoziție într-un bol și amestec-o bine apoi integreaz-o în restul aluatului pentru plăcinte. La final vei avea parte de un rezultat spectaculos.
Vei obține plăcinte pufoase și gustoase care să-ți amintească de copilărie. Dacă vrei să scurtezi timpul de gătire al acestui preparat te invităm să descoperi rețeta de plăcintă cu brânză. Un preparat pe care poți să-l gătești la tigaie și care va fi gata în doar 30 de minute.
Cum prepari plăcinte cu brânză și ceapă verde
De pe lista ta de preparate nu ar trebui să lipsească rețeta de plăcinte cu brânză și ceapă verde. Este o combinație delicioasă. Pentru a putea să prepari această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente:
- 650 gr de făină
- 250 ml de apă
- 5 gr drojdie
- ½ linguriță de zahăr
- ½ linguriță de sare
- 150 gr de unt
- 100 ml de ulei
- 60 gr de smântână
Pentru umplutura rețetei de plăcintă vei avea nevoie de o nouă serie de ingrediente:
- 250 gr de brânză telemea
- 250 gr brânză proaspătă de vaci
- 3-4 fire de ceapă
- ½ legătură de mărar
- puțin ulei pentru uns tigaia
Aluatul necesită timp de frământare și timp de odihnă la rece. Poți începe prin a pune 500 de grame de făină într-un bol, trecută prin sită. Crează o adâncitură la mijlocul făinii și pune acolo drojdia și zahărul. Apa trebuie încălzită și turnată peste drojdie.
În tot acest timp amestecă compoziția cu zahărul și omogenizează până ce drojdia se activează și își mărește volumul. Topește untul și pune-l în compoziție, adaugă și sarea. Nu uita să adaugi și amestecul de ulei și smântână. Compoziția aceasta trebuie pusă în vasul cu făină și drojdie. Amestecă ingredientele până devine un aluat compact.
Încearcă și rețeta de plăcinte cu cartofi. Le poți pregăti repede la tigaie.
Frământă aluatul pentru plăcinte și pune puțină făină pe masa de lucru. Cu ajutorul sucitorului poți întinde aluatul într-o foaie subțire. Unge foaia de aluat cu puțin unt moale și împacheteaz-o în trei. Trece din nou sucitorul peste și aplatizează pachetul. Împachetează-l pentru ultima oară și pune-l în folie, apoi dă-l la rece pentru o oră.
Cum prepari umplutura de brânză
Pentru umplutură nu vei avea nevoie de foarte mult timp de pregătire. Mărunțește brânza și dă-o pe răzătoare apoi amestec-o într-un bol cu telemeaua.
Spală între timp ceapa și toac-o mărunt. Spală mărarul verde apoi toacă-l mărunt. Pune verdețurile peste amestecul de brânzeturi. Acoperă bolul cu o folie și pune-l la rece.
Cum formezi plăcintele cu brânză
Scoate aluatul de la rece și împarte-l în mai multe bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie de plăcintă. Pune câte două linguri din amestecul cu brânză.
Adună marginile aluatului peste amestecul pus în plăcintă. Aplatizează bine cu mâinile sau cu ajutorul sucitorului și formează o plăcintă de dimensiunea tigăii în care urmează să o coci.
Rumenește plăcinta pe ambele părți. Procedează la fel cu restul compoziției până ce termini toate plăcintele.