Ce poți pune în aluatul de plăcintă pentru a ieși mai pufoasă. Ingredientul secret este cunoscut de toate gospodinele

Gospodinele au dezvăluit ce poți pune în aluatul de plăcintă pentru a ieși mai pufoasă. Ingredientul secret este unul simplu pe care îl ai sigur în bucătărie. Plăcintele spot fi dulci sau sărate, în funcție de preferințele fiecărei persoane și de rețetele pe care alegi să le urmezi.

Beatrice Ioana
Publicat: 22 septembrie 2023, 6:14
Gospodinele au dezvăluit ce poți pune în aluatul de plăcintă pentru a ieși mai pufoasă. Ingredientul secret este unul simplu / Shutterstock

Gospodinele din regiunea Moldovei știu cum să faci un aluat pufos pentru plăcinte. Bucătarii vin și ei în ajutor cu câteva sfaturi utile. Ai envoie de câteva schimbări mici în rețeta aluatului pentru a schimba complet rezultatul plăcintele reprezintă preparatul copilăriei și poate fi preparat în nenumărate moduri.

Ce poți pune în aluatul de plăcintă pentru a ieși mai pufoasă

Plăcintele nu sunt greu de preparat. Rețetele sunt variate, dar aluatul este la bază același. Poți să prepari plăcinte dulci, cum ar fi cele cu mere. Totodată poți să prepari plăcinte sărate, cum ar fi cele cu brânză și ceapă verde.

Pentru a obține un aluat mult mai pufos trebuie să adaugi un ingredient secret. Ingredientul secret există deja în bucătăria ta. Ai nevoie de o combinație de 100 de mililitri de ulei și 60 de grame de smântână.

Pune această compoziție într-un bol și amestec-o bine apoi integreaz-o în restul aluatului pentru plăcinte. La final vei avea parte de un rezultat spectaculos.

Vei obține plăcinte pufoase și gustoase care să-ți amintească de copilărie. Dacă vrei să scurtezi timpul de gătire al acestui preparat te invităm să descoperi rețeta de plăcintă cu brânză. Un preparat pe care poți să-l gătești la tigaie și care va fi gata în doar 30 de minute.

Cum prepari plăcinte cu brânză și ceapă verde

De pe lista ta de preparate nu ar trebui să lipsească rețeta de plăcinte cu brânză și ceapă verde. Este o combinație delicioasă. Pentru a putea să prepari această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente:

  • 650 gr de făină
  • 250 ml de apă
  • 5 gr drojdie
  • ½ linguriță de zahăr
  • ½ linguriță de sare
  • 150 gr de unt
  • 100 ml de ulei
  • 60 gr de smântână

Pentru umplutura rețetei de plăcintă vei avea nevoie de o nouă serie de ingrediente:

  • 250 gr de brânză telemea
  • 250 gr brânză proaspătă de vaci
  • 3-4 fire de ceapă
  • ½ legătură de mărar
  • puțin ulei pentru uns tigaia 

Aluatul necesită timp de frământare și timp de odihnă la rece. Poți începe prin a pune 500 de grame de făină într-un bol, trecută prin sită. Crează o adâncitură la mijlocul făinii și pune acolo drojdia și zahărul. Apa trebuie încălzită și turnată peste drojdie.

În tot acest timp amestecă compoziția cu zahărul și omogenizează până ce drojdia se activează și își mărește volumul. Topește untul și pune-l în compoziție, adaugă și sarea. Nu uita să adaugi și amestecul de ulei și smântână. Compoziția aceasta trebuie pusă în vasul cu făină și drojdie. Amestecă ingredientele până devine un aluat compact.

Încearcă și rețeta de plăcinte cu cartofi. Le poți pregăti repede la tigaie.

Frământă aluatul pentru plăcinte și pune puțină făină pe masa de lucru. Cu ajutorul sucitorului poți întinde aluatul într-o foaie subțire. Unge foaia de aluat cu puțin unt moale și împacheteaz-o în trei. Trece din nou sucitorul peste și aplatizează pachetul. Împachetează-l pentru ultima oară și pune-l în folie, apoi dă-l la rece pentru o oră.

Cum prepari umplutura de brânză

Pentru umplutură nu vei avea nevoie de foarte mult timp de pregătire. Mărunțește brânza și dă-o pe răzătoare apoi amestec-o într-un bol cu telemeaua.

Spală între timp ceapa și toac-o mărunt. Spală mărarul verde apoi toacă-l mărunt. Pune verdețurile peste amestecul de brânzeturi. Acoperă bolul cu o folie și pune-l la rece.

Cum formezi plăcintele cu brânză

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în mai multe bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie de plăcintă. Pune câte două linguri din amestecul cu brânză.

Adună marginile aluatului peste amestecul pus în plăcintă. Aplatizează bine cu mâinile sau cu ajutorul sucitorului și formează o plăcintă de dimensiunea tigăii în care urmează să o coci.

Rumenește plăcinta pe ambele părți. Procedează la fel cu restul compoziției până ce termini toate plăcintele.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI