Cartoful este una dintre cele mai folosite legume din bucătăria gospodinelor. Este extrem de versatil și poate fi inclus într-o mulțime de preparate delicioase. Ai nevoie doar de câteva idei pentru a putea obține preparate delicioase din cartofi.
Ce poți pune în oala cu cartofi pentru a fierbe mai repede
Specialiștii de la Healthline spun că unul dintre cele mai sănătoase moduri de a consuma cartoful este prin fierbere. Această metodă de gătire nu reprezintă un pericol pentru siluetă sau pentru sănătate.
Cartoful fiert este bogat în carbohidrați și, consumat în măsură, îți poate aduce o mulțime de beneficii organismului. Bucătarii specialiști au dezvăluit și ce trebuie să pui în apa în care fierbi cartofii pentru a scurta timpul de gătire al acestora.
Pentru a ajuta acești tumerbuli să fiarbă mai repede, tot ce trebuie să faci este să adaugi în oala cu apă și puțin unt. La suprafața apei se va forma o peliculă subțire de grăsime, iar apa cartofii tăi se vor pătrunde mult mai rapid. În plus, auntul le va da cartofilor tăi un gust aparte.
Sigur și tu ai în bucătărie acest ingredient banal. De acum îl poți transforma în unealta ta secretă pentru a scurt timpul în care fierbi cartofii.
Pentru că ne dorim să te bucuri de gustul lor, descoperă și ce să pui în piureul de cartofi pentru a ieși mai cremos și mai gustos ca niciodată.
Cum pregătești rețeta de cartofi noi cu unt și mărar
Ne dorim să te bucuri de gustul cartofilor cât mai mult. Mai jos găsești ingredientele necesare și modul de preparare al cartofilor noi cu unt și mărar.
- 800 gr cartofi noi
- apă și sare
- 1 crenguță de rozmarin
- 1-2 căței de usturoi
- 1 legătură de mărar verde
- 100 gr unt gras
- piper proaspăt măcinat
Cartofii noi nu necesită curățare, dar trebuie spălați cu mare atenție. Poți să-i speli cu un burete de vase folosind partea abrazivă.
După ce ai terminat de pregătit cartofii lasă-i în apă rece pentru a nu oxida și pregătește celelalte ingrediente.
Pune o oală pe foc mediu și adaugă în ea cățeii de usturoi decojiți și striviți. Adaugă apoi și crenguța de rozmarin, apoi cartofii. Toarnă apă peste ei, până când sunt bine acoperiți. Adaugă și puțin unt pentru a facilita procesul de fierbere.
Lasă totul la fiert, iar când apa a atins punctul de fierbere adaugă o linguriță de sare grunjoasă și amestecă totul până se dizolvă. Fierbe cartofii pentru încă 30 de minute sau până când trec testul furculiței.
Transferă cartofii fierți într-un bol încăpător apoi adaugă restul de unt peste ei. Amestecă bine ingredientele pentru a se îmbina armonios. Spală mărarul verde și presară-l deasupra cartofilor. La final mai poți adăuga și un cățel de usturoi și să amesteci bine. Poți să servești garnitura delicioasă alături de o friptură gustoasă.