Chiar dacă cea mai la îndemână variantă este să aplici un nou strat peste cel deja existent, poți lua mici măsuri de precauție pentru a preveni ciobirea. Le poți pune în aplicare acasă, fără a fi nevoie să te programezi la un salon.
Ce să faci ca oja să nu îți sară de pe unghii
Poate fi supărător să ți se ciobească oja, la puțin timp după ce te-ai ocupat de manichiură. În general, unghiile arată bine la început, însă cumva ajung să se usuce și să se curețe.
Totuși, poți evita această experiență neplăcută.
Este important cum îți pregătești unghiile, cum aplici oja și cum o întreții, potrivit specialiștilor Good Housekeeping.
De asemenea, ia în considerare cât de sănătoase sunt unghiile tale. Unghiile deteriorate, subțiri, care se exfoliază, nu sunt doar o bază slabă pentru manichiură. Acestea se pot desprinde sau rupe.
Curăță-ți unghiile înainte de a aplica oja
Aplică oja numai când ți-ai uscat complet unghiile. Când sunt umede, se pot deteriora mai ușor deoarece apa poate separa straturile de suprafețele unghiilor și poate provoca descumarea acestora.
După ce îndepărtezi stratul de ojă veche, se recomandă să-ți cureți bine unghiile, spun specialiștii Glam. Suprafața unghiei tinde să fie uleioasă.
Din acest motiv, oja poate începe să se desprindă dacă unghiile nu sunt curate și uscate. Curăță-le cu o soluție de îndepărtare a lacului de unghii fără ulei și apoi spală-le cu atenție. În plus, poți folosi apă și săpun.
De asemenea, dacă dorești să eviți folosirea acetonei, poți folosi: spirt, oțet, suc de portocale sau suc de lămâie. Astfel, nu mai respiri vapori de acetonă.
Folosește un strat de bază și un strat de acoperire
Dacă te întrebi ce să faci ca oja să nu îți sară de pe unghii, este bine de știut că poți aplica lac de unghii transparent ca strat de bază și strat de acoperire. Aplicarea ojei direct pe unghii va face ca acestea să se ciobească rapid și să se păteze. De aceea este important să le protejezi cu un strat protector.
De asemenea, amintește-ți să aplici un strat de acoperire transparent. Acest lucru creează o barieră de protecție pentru oja ta, previne ciobirea și scoate în evidență culoarea vibrantă deoarece oferă luciu.
Există diferite tipuri de lacuri protectoare: mate, lucioase și cu întărire UV. Asigură-te că-l utilizezi pe cel potrivit pentru oja ta pentru a obține cele mai bune rezultate.
Aplică straturi subțiri de ojă
Stratul de bază ar trebui să fie mat înainte de a aplica orice culoare. Se recomandă să aștepți aproximativ 2-3 minute pentru a se usca un strat de lac sau ojă, înainte de a-l aplica pe următorul.
Dacă încă nu știi ce poți face ca oja să nu îți sară de pe unghii, ia în considerare grosimea straturilor aplicate. Cu cât stratul este mai gros, cu atât durează mai mult să se usuce. Multe produse cu uscare rapidă se usucă din exterior spre interior. Dacă aplici un nou strat peste un strat gros care nu este uscat dedesubt, pot apărea dungi, bule sau pete.
Ține-ți mâinile hidratate
Odată ce ți-ai lustruit unghiile, poți prelungi durata manichiurii, dacă îți hidratezi mâinile și cuticulele. Cu cât unghia este mai uscată, cu atât este mai probabil să se rupă, să se descuameze și să se ciobească. Evită contactul cu substanțe încărcate cu alcool și hidratează-te mereu după spălarea sau igienizarea mâinilor.