Gospodinele de pretutindeni cunosc ingredientul perfect pentru a obține un aluat perfect pentru plăcintele dulci sau sărate. Plăcintele sunt îndrăgite de oamenii din lumea întreagă, însă puțini știu cum le poți face pentru a avea parte de rezultate impresionante. Gospodinele din regiunea Moldovei au un secret când vine vorba de obținerea aluatului dospit de plăcinte.
Ce să pui în aluatul dospit pentru cele mai bune plăcinte
Plăcintele cu aluat dospit fac parte din cultura și bucătăria gospodinelor din Moldova. Aceste plăcinte sunt apreciate de întreaga familie, atât pentru gust, cât și pentru textura moale și pufoasă. Umplutura plăcintelor poate să varieze în funcție de preferințe, însă aluatul de prepară la fel. Pentru a obține cele mai bune plăcinte, atunci trebuie să adaugi în aluatul acestora un ingredient secret.
Dacă vrei ca rezultatul să fie unul pufos, atunci bucătării specialiști de la EatThis recomandă să adaugi în aluatul pentru plăcinte puțină untură și smântână.
Aceste două ingrediente sunt grase și ajută la obținerea unui aluat mult mai fraged. Aceste ingrediente au propriile calități.
Ele pot influența gustul aluatului, dar și rezultatul final al acestuia. Pentur cele mai bun rezultate, gospodinele susțin că ar trebui să adaugi puțină untură. Untura va oferi aluatului tău un gust bogat, dar și o textură pufoasă.
Untura se topește la o temperatură mai scăzută decât untul, iar acest lucru face ca aluatul tău să fie mai fraged. Poți folosi și ulei, ca alternativă pentru acest ingredient, însă rezultatul va fi complet diferit, spun gospodinele de pretutindeni.
Nu în ultimul rând, pentru a avea cel mai bun aluat dospit, gospodinele recomandă să adaugi și smântână.
Acesta va influența structura aluatului. Vei avea o textură fină și pufoasă, iar aluatul tău va fi fraged și pufos. Îți oferim mai jos și o rețetă plăcintă cu varză și aluat fraged.
Cum prepari plăcinte cu varză
Plăcinta cu varză se prepară într-un mod simplu și nu ai nevoie de ingrediente complicate. Găsești mai jos lista completă a ingredientelor și modul de preparare.
- 500 gr făină
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 200 ml de lapte
- 80 gr de untură
- 2 ouă
- 7 gr drojdie uscată
Pentru umplutura plăcintelor vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg varză
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 lingură de sare de mare
- 2 linguri ulei
- piper
Modul de preparare al plăcintelor este unul simplu și ușor. Încălzește 100 ml de lapte într-un bol și adaugă peste le drojdia și zahărul. Amestecă până ce ingredientele se topesc în compoziție. Într-un alt bol încălzește laptele rămas și adaugă untura pentru a se topi.
Cerne făina într-un alt vas și amestec-o cu sare. Creează o adâncitură șa mijlocul ei și pune acolo drojdia amestecată cu laptele, după ce și-a dublat volumul. Amestecă maiaua cu făina din vas și toarnă treptat laptele cald cu untură.
Adaugă și un ou pentru mai multă consistență. Frământă acest aluat până este nelipicios. Apoi trebuie să-l acoperi cu un ștergar și să-l lași la dospit pentru 40 – 50 de minute. Compoziția de varză pentru plăcinte se pregătește simplu și rapid. Găsești aici pașii simpli și rapizi.
După pregătirea ingredientelor poți începe să asamblezi plăcintele. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul în mai multe bucăți. Modelează bucățile în forme sferice, apoi pune în ele câte o lingură din compoziția cu varză.
Tava pe care o dai la cuptor trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt. Unge plăcintele cu un om bine amestecat. Lasă plăcintele să se coacă pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.