Se știe că nu toate produsele sunt benefice pentru organismul uman și nutriționiștii au tras de multe ori semnale de alarmă. Experții au oferit noi explicații despre schimbările care se produc în corpul unui om atunci când se hrănește în fiecare zi cu aceleași produse.
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci zilnic aceleași alimente
Trăim într-o eră a vitezei și, adeseori, nu se găsește timp pentru prepararea unor rețete diferie. Mai există și varianta în care iubești atât de mult anumite produse, încât, preferi să le mănânci tot timpul. Potrivit specialiștilor în nutriție, sănătatea intestinului este vitală pentru un organism funcțional. Ea poate fi afectată dacă mănânci zilnic aceleași alimente.
„Sănătatea intestinală este legată de funcționarea întregului nostru tract digestiv. 70% din sistemul nostru imunitar trăiește de-a lungul acestui tract digestiv de 9 metri“, a explicat nutriționistul Megan Rossi pentru publicația Trinny London.
Specialista a mai subliniat că starea de sănătate a intestinului poate afecta în mod direct sănătatea mintală. „Studiile clinice au susținut acum ideea că hrănirea intestinului printr-o dietă care stimulează intestinul poate avea îmbunătățiri relevante asupra sănătății mintale a oamenilor“, a mai declarat Megan Rossi.
Experții în nutriție au spus că persoanele care consumă zilnic alimente sărace în nutrienți se pot confrunta cu probleme digestive. Alte două efecte negative sunt: lipsa de concentrare și un sistem imunitar slăbit.
Mai mult, mănânci zilnic aceleași alimente varietatea de bacterii care trăiesc în intestine va scădea la minimum. Și cele care sunt sărace în nutrienți conțin aditivi, uleiuri inflamatorii și zaharuri care ucid bacteriile intestinale bune ce trăiesc acolo. Astfel, bacteriilor care provoacă inflamațiile li se permite să prospere în locul celor bune.
Adaugă ingrediente noi în preparatele tale preferate
Studiile făcute de cercetători în legătură cu acest tip de alimentație pe termen lung au arătat o listă lungă de probleme de sănătate. Printre afecțiunile identificate de oamenii de știință se numără anumite forme de cancer, depresia și boala Alzheimer.
În cazul în care mănânci zilnic aceleași produse și nu te simți bine, ar fi bine să te oprești din acest stil de viață alimentar. Intestinul tău îți va mulțumi când vei renunța la această dietă.
Vincent Pedre, medic și expert în sănătatea intestinală, a spus că este important să adaugi ingrediente noi în preparatele tale preferate. El a făcut recomandări clare în acest sens și le-a menționat pe cele bogate în prebiotice. Pentru a stimula intestinul este bine să mănânci usturoi, ceapă și praz.
Pentru alimentele bogate în fibre, specialistul a enumerat: anghinarea, feniculul și spanacul, care ajută digestia. Varza de Bruxelles și broccoli sunt excelente pentru aportul de vitamine pe care îl aduc organismului.