Oamenii pot spune că dacă gătim în vase de aluminiu, atunci folie nu ar putea fi o problemă. Specialiștii spun că nu gătitul cu folia de aluminiu este singura problemă, ci și folosirea ei pentru a acoperi mâncarea. Acest lucru este valabil mai ales în cazul alimentelor acide sau picante, care sunt preparate la temperaturi înalte.
Ce se întâmplă dacă acoperi farfuria cu folie de aluminiu
Obișnuim să păstrăm resturile de mâncare în farfurii sau recipiente acoperite cu folie de aluminiu. De cele mai multe ori facem asta din dorința de a păstra aromele proaspete pentru mai mult timp. Totuși, specialiștii spun că nu este o practică sigură pentru sănătatea noastră.
Folia de aluminiu este neplipstiă din bucătăria unei gospodine. Este destul de obișnuit să deschidem ușa frigiderului și să vedem vase acoperite cu folia de aluminiu.
Specialiștii susțin că folia de aluminiu nu acoperă în totalitate alimentele și permite aerului să circule. În acest fel se creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea rapidă a bacteriilor.
Dacă îți dorești să protejezi alimentele, atunci ar trebui să găsești o altă soluție și să renunți la folosirea foliei de aluminiu. Însă cu ce poți să înlocuiești clasica folie de aluminiu?
Specialiștii îți vin în ajutor cu câteva propuneri. Aceste trucuri din bucătărie îți vor fi de mare ajutor.
Aceștia recomandă recipientele mici cu capac etanș. Alimentele vidate vor fi mult mai bine păstrate, iar bacteriile nu se vor putea răspândi. Nu în ultimul rând, alimentele trebuie lăsate să se răcească înainte de a fi depozitate la frigider.
Mâncarea gătită nu ar trebui ținută în frigider mai multe de câteva zile, spun specialiștii de la EatThis.com.
Ce se întâmplă dacă gătești cu folie de aluminiu peste mâncare
Expunerea de zi cu zi la folia de aluminiu poate fi periculoasă pentru organism. Acest lcuru se datorează faptuluo că omaneii sănătoși pot elimina eficient cantități foarte mici de aluminiu.
Aluminiul alimentar a fost identificat ca un factor potențial de dezvoltare a bolii Alzheimer. Boala Alzheimer este o afecțiune neurologică cauzată de o pierdere a celulelor creierului.
Specialiștii spun că există o șansă destul de mare ca aluminiul să pătrundă în alimente atunci când este folosită folia în timpul procesului de gătire.
Așezarea foliei de aluminiu peste alimente și introducerea acestora n cuptor poate cauza probleme de sănătate. Acest lucru devine și mai evident în cazul alimentelor acide sau picante care sunt supuse temperaturilor ridicate.
Oalele și alte vase de gătit tind să fie oxidate, oferind un strat inert care împiedică scurgerea aluminiului în alimente. Problema apare atunci când este folosită folia de aluminiu.
Folia de aluminiu este de unică folosință și nu vei putea crea acel strat inert înainte de a o folosi. Studiile arată că migrarea aluminiului din folie în alimente în timpul procesului de gătire este inevitabilă.
Aluminiul se va scurge în alimente la temperaturi înalte. Sucul de lămâie și de roșii, preparate cu alcool și sare, toate acestea absorb mult mai repede aluminiul din folie.
Specialiștii de la Healthline recomandă evitarea folosirii foliei de aluminiu în timpul procesului de gătire. Chiar dacă cantitățile de aluminiu nu sunt mari, în timp acestea ar putea reprezenta o problemă.