Ai mai jos un truc care promite să ofere deserturi mai aerate și mai pufoase. Tot ce trebuie să faci este să pui boabe de orez în formele sau în tava pentru brioșe. Acst truc este viral pe TikTok și Instagram Reels.
Ce se întâmplă dacă pui boabe de orez pe fundul tăvii de brioșe
@kalejunkie, un utilizator de TikTok a spus pentru urmăritorii săi: „Se întâmplă de atât de multe ori când pui unt și uleiuri în produsele de copt, iar acestea ajung pe fundul produselor. Pentru a obține o brioșă mai uniform coaptă, încearcă asta.”
Deserturile aerate și pufoase sunt produsul unor măsuri precise, temperaturi precise și omogenizare atentă. Grăsimea este esențială în coacere. Ea face brioșele aromate, fragede și umede și, din punct de vedere științific, joacă un rol important în dospit. Eliminarea grăsimii pentru a „absorbi excesul de umiditate fără a arde”, așa cum spune @kalejunkie, pare contraintuitiv. Cu toate acestea, a fost testat.
Cum se folosește orezul în formele de brioșe
Pune boabe de orez nefiert în formele pentru brioșe. Acoperă-le cu hârtie de copt și mai apoi adaugă aluatul de cupcakes. Coace conform instrucțiunilor din metoda de preparare. Nu va exista nicio diferență în textură, dar orezul împiedică uleiul sau untul să se depună pe fundul brioșelor.
Adăugarea de orez negătit pe fundul formelor de brioșe înainte de coacere poate împiedica hârtia de copt să se impregneze cu uleiul din compoziția brioșelor. Acestea nu au afectat sau îmbunătățit procesul de coacere și nici nu au devenit mai pufoase.
De ce să ții cont pentru a obține brioșe perfecte
Pentru a obține brioșe perfecte e foarte important ca ingredientele să fie la temperatura camerei atunci când sunt adăugate în compoziție. Atunci când „temperatura camerei” este menționată în modul de preparare, trebuie să ții cont de acest sfat. Dacă o rețetă necesită ingrediente la temperatura camerei, așa trebuie să fie. Textura sau compoziția s-ar putea să nu iasă așa cum ar trebui dacă ingredintele sunt abia scoase din frigider.
Folosește tăvi, forme sau hârtie de copt de înaltă calitate. Astfel de produse sunt rezistente la grăsimi. Prăjiturile nu se vor mai lipi de părțile laterale ale ambalajului și vor împiedica scurgerea de grăsime din aluat. Vezi dacă hârtia de copt pe care o folosești e „rezistă la grăsimi”.
De asemenea, umple în mod corespunzător formele pentru brioșe. Deși de cele mai multe ori ajungem să omitem acest pas, el contează foarte mult în procesul de coacere. Umplerea în exces ar putea duce la un aspect nepotrivit al brioșelor sau la scurgerea compoziției din tavă.
De asemenea, dacă nu pui cantitatea potrivită în forme, brioșele pot da senzația că cresc corespunzător, iar apoi aluatul se lasă, textura lor poate să devină foarte tare, ceea ce duce la și la o coacere neuniformă.