Ceaiul este una dintre cele mai îndrăgite băuturi din întreaga lume. Unii beau ceai la micul dejun, alții consumă această băutură înainte de a adormi. Oamenii de pe tot globul consumă această băutură. Ceaiule xist în unele culturi de mii de ani.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei ceai în fiecare zi
Dieteticienii de la EatThis au oferit mai multe informații despre ce se întâmplă în corpul tău dacă bei ceai zilnic. Cele mai multe dintre beneficii sau efecte secundare sunt legate de anumite tipuri de ceai. De exemplu, ceaiul verde este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai sănătoase tipuri de ceai. Acesta este bogat în antioxidanți și oferă o mulțime de beneficii organismului. În mod similar, ceaiurile din plante pot fi unice în funcție de floarea din care sunt preparate.
Ceaiul poate îmbunătăți sănătatea inimii
A te trezi cu o ceașcă de ceai sau a savura o cană plină înainte de culcare poate face mai mult decât să-ți satisfacă poftele. De fapt, unele ceaiuri te pot ajuta să-ți menții inima sănătoasă.
Anumite ceaiuri, cum ar fi ceaiul negru, ceaiul verde și ceaiul de hibiscus, au fost asociate cu îmbunătățirea sănătății inimii și pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea funcției cardiovasculare.
Ceaiul negru poate oferi corpului tău compuși utili cum ar fi teaflavine și tearubigine, care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL rău și la reducerea riscului de boli de inimă.
Ceaiurile pot să îmbunătățească funcția cognitivă
Consumatorii de ceai verde vor fi bucuroși să afle că obiceiul de a consuma acest ceai poate stimula creierul. Acest ceai conține L-teanină, un aminoacid care funcționează sinergic cu cofeina pentru a oferi un impuls de energie mai fin și mai susținut.
Acest ceai poate îmbunătăți vigilența și funcția cognitivă. Ceaiurile cu cofeină pot să ofere un impul ușor de energie și să îmbunătățească vigilența și funcția cognitivă.
Ceaiul poate ajuta la digestie
Când te confrunți cu problemele digestive, anumite ceaiuri te pot ajuta. Ceaiurile din plante precum mușețelul, menta și ghimbirul susțin sănătatea digestivă și ajută la atenuarea simptomelor de balonare, indigestie și greață.
Ceaiul nu numai că poate ajuta la ameliorarea digestiv, dar poate ajuta și la sănătatea intestinală. Ceaiul negru are proprietăți antibacteriene ușoare și susține sănătatea intestinală prin promovarea creșterii bacteriilor intestinale benefice.
Ceaiurile te pot ajuta să te relaxezi
Ceaiul de mușețel, care este făcut din flori de mușețel uscate, este utilizat în mod special pentru scopuri de calmare.
Acest ceai este cunoscut pentru efectele sale calmante datorită prezenței apigeninei, un antioxidant care se leagă de anumiți receptori din creieri, reducând antitatea și favorizând relaxarea.
Ceaiul de mușețel înainte de culcare poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului și a duratei somnului, spun specialiștii de la Healthline.com.