Dacă iubești lactatele, iată ce schimbări pot apărea organism dacă mănânci iaurt zilnic. Specialiștii recomandă ca un adult să consume trei cani de lactate pe zi, inclusiv iaurt, cremă de brânză sau lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt
Dacă vrei să îți diversifici dieta și să mănânci mai mult iaurt, ai luat o decizie excelentă! Consumul de iaurt are multe beneficii pentru sănătate. În plus, este ușor de integrat în dieta ta zilnică. Îți poți pregăti un desert sănătos cu iaurt și afine sau îl poți folosi ca dressing în salate.
Susține sănătatea oaselor
Iaurtul conține mult calciu, zinc și vitamine din complexul B. De asemenea, este o formă concentrată de proteine din lapte. Acest lucru îl face important pentru sănătatea oaselor. Iaurtul din comerț este adesea suplimentat cu vitamina D și poate fi consumat de persoanele în vârstă, care prezintă riscul de a avea o masă osoasă scăzută.
Durata lungă de valabilitate și ușurința de a consuma iaurt îl fac o opțiune de nutriție excelentă pentru zilele agitate, în care nu ai timp să îți organizezi corespunzător mesele.
Efecte stimulatoare pentru imunitate
Iaurtul conține culturi de probiotice, adică de bacterii bune. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea imunității intestinale. Dacă te recuperezi după o criză de gastroenterită, adaugă mai mult iaurt cu conținut scăzut de grăsimi în dieta ta zilnică. Acesta contribuie la refacerea rapidă a florei intestinale.
Datorită conținutului de zinc, vitamina B6 și Lactobacillus, iaurtul îmbunătățește, de asemenea, răspunsul imunitar și reduce riscul de infecții, cum ar fi gripa sezonieră și diareea. Potrivit specialiștilor, iaurtul inhibă răspândirea bacteriei Helicobacter pylori în stomac și intestin. De asemenea, consumul regulat de iaurt fără zahăr oferă protecție împotriva scurgerilor vaginale și a infecțiilor fungice.
Contribuie la reglarea metabolismului
Iaurtul este plin de nutrienți. Este un aliment sățios dacă este consumat ca gustare, între mesele principale. Consumul de două, până la trei porții de iaurt pe săptămână scade pofta de zahăr și cofeină. Acest lucru ajută la gestionarea greutății și la îmbunătățirea sănătății inimii, reducând cu 30% riscul de hipertensiune arterială. De asemenea, reduce și riscul apariției timpurii a diabetului.
Contribuie la creșterea aportului de calciu
Așadar, iată ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic: tranzitul intestinal se reglează și oferă protecție împotriva infecțiilor fungice. De asemenea, datorită conținutul ridicat de proteine și grăsimi sănătoase, contribuie la creșterea senzației de sațietate. Astfel, nu va mai exista riscul de a mânca alte alimente procesate, pline de zahăr între mese, scrie Parade.com.
Dacă mănânci 150 de grame de iaurt la micul dejun vei avea un aport de 14 grame de proteine. Și îți vei crește și aportul de calciu, care este un nutrient necesar pentru funcțiile din organism legate de mușchi, nervi și oase.