Reclamă

Cea mai bună gustare pentru un boost de energie. O alegere sănătoasă și delicioasă

Nutriționiștii au dezvăluit care este cea mai bună gustare pentru un boost de energie. Atunci când simți că nu mai faci față activităților de zi cu zi, poți apela cu încredere la această soluție rapidă și sănătoasă. În cele ce urmează, te invităm să descoperi mai multe despre o gustare hrănitoare, delicioasă și sănătoasă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 mai 2023, 6:16
Cea mai bună gustare pentru un boost de energie, felii de măr cu semințe și unt de arahide
Nutriționiștii au dezvăluit care este cea mai bună gustare pentru un boost de energie. Atunci când simți că nu mai faci față activităților de zi cu zi, poți apela cu încredere la această soluție / Shutterstock

De cele mai multe ori începem să ne simțiți lipsiți de energie în cea de-a doua parte a zilei. După-amiaza este momentul zilei în care nivelul de energie scade și te simți tot mai obosit și amețit. În astfel de momente, cei mai mulți oameni apelează la cofeină, băuturi energizante sau gustări bogate în zahăr pentru a-și crește puțin nivelul de energie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai bună gustare pentru un boost de energie

Specialiștii susțin că alegerile nesănătoase de gustări pe care le consumăm pe timpul zilei pot avea un efect neplăcut asupra stării noastre de sănătate.

Aceste gustări îți vor da energie, însă pe termen scurt. Un studiu realizat recent a arătat că adulții din SUA se confruntă cu scăderi ale nivelului de energie, somnolență și lipsă de concentrare trei zile pe săptămână.

Este imperios necesar să alimentezi corpul cu alimente sănătoase pentru a avea parte de cât mai multă energie pe parcursul zilei. Fiecare persoană își dorește o gustare rapidă, însă puțini fac alegerile cele mai sănătoase în astfel de momente. Află mai multe despre consumul untului de arahide.

Nutriționiștii susțin că cea mai bună gustare pentru un boost de energie este cea care este echilibrată nutriționala. Asocierea fructelor cu unt de nuci sau semințe te va ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp și te va umple de energie.

Reclamă

Merele tăiate felii și date cu unt de arahide sunt o gustare ideală alături de un iaurt grecesc. Zaharurile naturale din măr te vor ajuta să te simți plină de energie aproape imediat, dar excesul de proteine și grăsimi din untul de arahide și iaurtul grecesc te vor ajuta să ai energie pentru  perioadă mai lungă de timp.

Merele cu unt de arahide oferă un echilibru nutrițional perfect, susțin specialiștii. Merele sunt bogate în fibre solubie și sunt o sursă excelentă de vitamina C, despre care știm că ajută la creșterea nivelului de energie.

Fibrele solubile din mere te vor ajuta să te simți plină după masă pentru o perioadă mai lungă de timp. Nutriționiștii recomandă consumul merelor cu coajă.

Reclamă

Cojile merelor sunt boae în nutrienți. Untul de arahide este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, se recomandă consumul său cu moderație.

Ce trebuie să cauți într-o gustare sănătoasă

Zahărul, cafeaua și băuturile energizante pot părea un răspuns simplu și ușor atunci când te simți lipsită de energie și ai poftă de o gustare rapidă. Din păcate, aceste soluții nu oferă energie pe termen lung.

În schimb, specialiștii recomandă să-ți crești nivelul de energie cu ajutorul alimentelor sănătoase. Alimentele sănătoase îți pot oferi necesarul energetic pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai exact, poți opta pentru alimente bogate în vitamina B, vitamina C, fier, magneziu și zinc. Atunci când ai nevoie de puțină energie, nutriționiștii recomandă să alegi gustări care conțin carbohidrați complecși, proteine și fibre. Aceste alimente sunt digerate într-o perioadă mai lungă de timp.

Nutriționiștii recomandă combinarea acestor alimente cu fructele și nucile pentru un nivel mai mare de energie. De asemnea, menținerea nivelului de hidratare este esențială pentru a avea un nivel bun de energie pe parcursul zilei, susțin specialiștii.

Gustările care stimulează nivelul de energie ar trebui să conțină o sursă de carbohidrați, de preferat carbohidrați complecși. Alegând un carbohidrat cu o cantitate bună de fibre, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale, vei obține mai rapid energie, care va dura pentru o perioadă mai lungă de timp.

De asemenea, nutriționiștii recomandă să asociezi carbohidrații cu proteine și grăsimi sănătoase. Acest lucru te va ajuta să ai energie pentru o perioadă mai lung timp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×